Halucinant: Vladimir Putin, declarațiile zilei. A anunțat mobilizarea parțială

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Vladimir Putin a făcut declarațiile zilei.

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială. A spus că decretul a fost semnat. El vrea să anexeze teritorii și are de gând să trimită noi forțe în Ucraina.

Vladimir Putin a vorbit despre administraţiile ruse din regiunile Luhansk, Doneţk, Herson şi Zaporijjia care au decis alipierea la Federația Rusă și a precizat că Moscova „îi va apăra pe acești cetățeni”.

„Rezerviștii vor fi înrolați. Precizez că este doar o mobilizare parțială, cei care sunt în rezervă vor fi înrolați, dar și cei care slujesc în armată și care au profesii militare”, a spus președintele Rusiei.

„Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”, a mai zis Vladimir Putin.

De asemenea, Vladimir Putin a amenințat inclusiv NATO

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul că s-a implicat în şantajul nuclear împotriva Rusiei. În discursul televizat, Putin a avertizat că Rusia are „o mulţime de arme pentru a răspunde" la ceea ce el a numit ameninţări occidentale şi a subliniat că „nu blufează".

CITEȘTE ȘI: Ciucă, cel mai așteptat anunț după discursul lui Putin

„Încearcă să ne șantajeze cu armele nucleare!”, a adăugat Vladimir Putin.

VEZI ȘI: Putin, declarații de-o gravitate extremă. Chirieac: Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază

ONU: Cancelarul Scholz declară că Putin trebuie să recunoască că nu poate câştiga războiul

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi, la New York, că preşedintele rus Vladimir Putin va renunţa la „ambiţiile sale imperiale” care riscă să distrugă Ucraina şi Rusia doar dacă recunoaşte că nu poate câştiga războiul, transmite miercuri Reuters.

„De aceea nu vom accepta nicio pace dictată de Rusia şi de aceea Ucraina trebuie să fie capabilă să respingă atacul Rusiei”, a spus Scholz în prima sa intervenţie în cadrul Adunării Generale a ONU. Revenirea imperialismului odată cu războiul preşedintelui Putin împotriva Ucrainei nu a fost un dezastru doar pentru Europa, ci şi pentru ordinea păcii la nivel global, ordine care este bazată pe reguli, a spus cancelarul. El a cerut ONU să o apere de cei care ar prefera o lume în care 'cei puternici îi conduc pe cei slabi'.

„Să privim neputincioşi cum unii vor să ne trimită înapoi într-o ordine mondială în care războiul este un mijloc comun al politicii, naţiunile independente trebuie să se alăture vecinilor lor mai puternici sau stăpânilor coloniali, iar prosperitatea şi drepturile omului sunt un privilegiu pentru cei puţini norocoşi?”, a întrebat Scholz.

„Sau reuşim împreună să ne asigurăm că lumea multipolară a secolului 21 rămâne o lume multilaterală? Răspunsul meu, ca german şi european, este: trebuie să reuşim'. Pentru a atinge mai bine acest obiectiv, sudul global are nevoie de un cuvânt mai important de spus în afacerile mondiale, a spus Scholz. Cu o responsabilitate mai mare ar veni o convingere mai mare, a estimat el. Reuters aminteşte că aliaţii occidentali concurează cu Rusia pentru influenţă diplomatică de când Rusia a început invazia în Ucraina, pe 24 februarie. Cancelarul german a anunţat că Berlinul va găzdui pe 25 octombrie o conferinţă privind reconstrucţia Ucrainei. Germania va ajuta guvernul de la Kiev cu 'costul enorm al reconstrucţiei ţării', a spus Scholz.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel