Viza lui Novak Djokovic a fost anulată. Sârbul mai are o singură șansă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Djokovic
Djokovic

Alex Hawke, ministrul australian al imigrației, a anulat viza australiană a lui Novak Djokovic „pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru".

Premierul Australiei a declarat că decizia anulării vizei a fost luată pentru ”a proteja sacrificiile australienilor”.

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, și-a folosit puterile discreționare pentru a anula din nou viza lui Djokovic, după ce o instanță a anulat o revocare anterioară și l-a eliberat luni din detenția pentru imigranți.

"Astăzi mi-am exercitat puterea, în conformitate cu secțiunea 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru", a declarat Hawke într-un comunicat.

Premierul Australiei a declarat că decizia anulării vizei lui Dokovic a fost luată pentru ”a proteja sacrificiile australienilor”.

”Înțeleg că, în urma unei analize atente, ministrul a luat măsura de a anula viza deținută de domnul Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că a fost în interesul public să facă acest lucru.

Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas uniți și am salvat vieți și mijloace de trai.

Împreună am obținut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, cele mai puternice economii și cele mai ridicate rate de vaccinare din lume.

Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.”, a declarat premierul australian.

Citește și: Cazul Djokovic, o conspirație? CTP: ”Aiureli din zona crepusculară a internetului îl fac să refuze vaccinarea” / Sârbul are o avere de sute de milioane de dolari

Decizia a fost luată după ce ministrul a avut nevoie de mai multe zile pentru a analiza această decizie. Djokovic și echipa sa de avocați vor face apel, iar sârbul va merge din nou în instanță pentru această decizie.

În momentul de față, aceasta este de fapt un ordin de re-expulzare pentru campionul de la Australian Open.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel