Virgil Popescu: Factura mea la electricitate este de 120 de lei

Autorul articolului: Doinita Manic |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Virgil Popescu: Factura mea la electricitate este de 120 de lei / Foto: Facebook Virgil Popescu
Virgil Popescu: Factura mea la electricitate este de 120 de lei / Foto: Facebook Virgil Popescu

Virgil Popescu susține că factura sa la electricitate este de 120 de lei.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, susține că factura sa la energia electrică are valoarea de 120 lei. El i-a provocat pe parlamentarii din opoziție să arate își arate facturile la energie.

"Dragi colegi din Opoziție, haideți să arătați toți facturile! Este factura mea, unde locuiesc în București. E în valoare de 120 de lei. Am consumat 140 de khw. Este adevărat, am și o locuință la Drobeta Turnu Severin, unde sunt și prosumator, acolo și costurile sunt ceva mai mari, pentru că mi-am instalat pompe de căldură, ca să economisesc gaz", a spus ministrul Energiei.

Moţiunea simplă contra ministrului Energiei

Camera Deputaţilor a început, marţi, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Moţiunea simplă este intitulată "România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu". Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Daniel Suciu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 191 deputaţi din cei 330, transmite Agerpres.

În moţiune, USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă "încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă".

"Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei - chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă", se menţionează în document.

Moţiunea a fost depusă în 1 septembrie de USR, fiind susţinută şi de deputaţii independenţi aparţinând Dreptei. Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat atunci că şi partidul pe care îl conduce susţine acest demers.

VEZI ȘI: Ciucă: Depozitele de gaze, pline în proporție de 70%. Virgil Popescu: Am depășit cu mult graficul

Virgil Popescu, despre moțiunea de cenzură împotriva sa: Ghiveci românesc, cu o aromă inconfundabilă de panică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă a USR este pregătită ca "un ghiveci românesc cu legume", condimentat cu "minciuni", "exagerări" şi o "aromă inconfundabilă de panică".


"Despre moţiune pot să vă spun că a fost făcută exact cum pregăteşti un ghiveci românesc cu legume, câte ceva pentru fiecare, câteva mesaje, (...) totul condimentat cu minciuni, exagerări şi o aromă inconfundabilă de panică. Nu ştiu cine anume a redactat acest document numit moţiune, dar pot să vă spun că este un om de un cinism ieşit din comun. Să minţi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor despre vieţi pierdute la Complexul energetic Oltenia este dezonorant şi descalificant", a afirmat Popescu, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de USR.

VEZI ȘI: Privatizarea termocentralei Mintia. Ministrul energiei, chemat de PSD pentru explicații

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel