VIDEO| Secretul lui Stelios, MARATONISTUL de 90 de ani, care s-a apucat de alergat când era aproape de pensie

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Athens Marathon, Facebook
Foto: Athens Marathon, Facebook

La peste 90 de ani, dar cu ”picioarele ușoare ca aripile”, Stelios Prassas este cel mai în vârstă atlet care a terminat un maraton, în ultima perioadă.

Fotbalist profesionist în tinerețe, Stelios avea 59 de ani când s-a apucat de alergat, la o vârstă la care alții se pregătesc de pensionare. Un vecin de-al său, alergător profesionist, l-a încurajat să alerge cu el și, de atunci, Stelios Prassas nu s-a mai oprit din a participa la competiții de alergare.

A alergat mai multe maratoane în Grecia și în alte 20 de țări.

Stelios a alergat ultimii metri împreună cu familia sa.

Nepoții săi îl așteptau pe stadionul din Atena și au aplaudat atunci când cel mai în vârstă participant al maratonului de la Atena a trecut linia de finish.

90 year old Stelios Prassas crosses the finish line of #AthensMarathon ????????#ama2021 #iAMAuthentic pic.twitter.com/i5iMW8x5GI

"Am fost foarte fericit. De îndată ce am alergat primii kilometri, oamenii m-au aplaudat și m-am bucurat. Aplauzele și încurajările sunt singurele lucruri care ne dau  bucurie și vitalitate pentru a putea alerga și termina cursa”, a declarat Prassas, citat de Keeptalkinggreece.

Care este secretul

Foto: Eurokinissi via Twitter

„Merg așa cum îmi spune inima și cum îmi spune corpul. Cu fiecare zi nouă iubesc viața. O trăiesc. Viața este frumoasă pentru că suntem trecători” spune Prasses pentru postul de stat ERT.

”Mișcarea, alimentația bună și somnul sunt secretele succesului său. Antrenamentul corpului și minții în fiecare zi. La fiecare finish familia lui așteaptă aplaudă. Momentele acestea sunt un dar de la Dumnezeu”, adaugă el.

Stelios Prassas spune că va continua să alerge atâta timp cât îi spun corpul și inima.

Citește și: Declinul cognitiv poate fi prevenit fără medicație

Cei mai bătrâni maratoniști

Potrivit unui articol al publicației oldest.org, din anul 2018, cea mai în vârstă persoană care a participat la maraton este indianul Fauja Singh, care avea 102 ani, atunci când a participat la ultimul său maraton din 2013.

Locul doi este deținut de Dimitrion Yordanidis care împlinise 98 de ani la ultimul maraton la care a participat, în anul 1976.

Pe locul trei se clasează Jonathan Mendes, 96 de ani la momentul când a concurat la maratonul New York-ului, din 2016.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel