Victorie de vis, bucurie lipsită de respect. Gesturile argentinienilor după finala Campionatului Mondial au uimit lumea

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Argentina s-a impus în finala Campionatului Mondial de fotbal, după o victorie la loviturile de departajare, scor 4-2, cu Franţa. După 120 de minute, scorul a fost egal, 3-3. 

Dar bucuria de după le-a atras argentinienilor multe critici. Iar ţinta principală este portarul Emiliano Martinez, care a făcut un gest obscen cu trofeul pentru cel mai bun portar al turneului. 

"Am făcut-o pentru că m-au huiduit francezii. Aroganțele astea nu merg cu mine”, a declarat „Dibu” Martinez, citat de AS, pentru postul de radio argentinian La Red, citat de GSP.

"A fost un meci în care am suferit mult, chiar dacă am deținut controlul. Ei au revenit și au pus presiune. Naționala noastră este predestinată să sufere. Am visat de mic la acest trofeu. Nu am cuvinte să pot descrie ce simt acum. 

Am fost foarte calm la începutul seriei de penalty-uri, le-am zis și colegilor să rămână concentrați. Dedic această victorie familie mele. Au trecut prin multe, eu provin dintr-o regiune extrem de umilă. Am plecat de mic în Anglia pentru a-mi face un rost. Victoria asta înseamnă totul!", a mai spus portarul argentinian. 

Gică Popescu, vehement: E un gest golănesc 

"Eu am crezut că face către cineva acest gest, dar nu știu către cine. Am rămas consternat două secunde. E un gest rușinos pentru cel mai bun portar al turneului final. După o prestație fabuloasă, să ai acest gest... la finala Campionatului Mondial se uită copii, se uită doamne. E un gest golănesc!”, a punctat Gică Popescu.

Kun Aguero, retras din activitate, jigniri la adresa francezilor 

Fostul jucător de la Manchester City și Barcelona l-a numit „cara de pinga” pe Eduardo Camavinga, jucătorul celor de la Real Madrid. Apelativul este o jignire, iar în traducere ar însemna „față de p***”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel