Victor Piţurcă a spus cum ar trebui abordată grupa de calificare a României la Euro 2024

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Victor Piţurcă, fost selecţioner al României, a spus cum ar trebui abordată grupa de calificare la Euro 2024. 

”Sigur, Elveția este pe un loc foarte sus în clasamentul FIFA, 15, are jucători de valoare, care joacă în campionate puternice, dar se poate câștiga și contra ei. Nici Elveția nu este o echipă chiar așa de temut.

Plecăm cu gândul de a ocupa primul sau al doilea loc, care duc automat la turneul final. Și eu disputam la un moment dat locul 1 cu Olanda și am reușit să îndeplinim acest vis. De ce nu ar gândi la fel cei care conduc în momentul de față?”, a declarat Victor Pițurcă, la Pro Arena.

Adrian Ursea, antrenorul pe care Boloni îl voia secund la naţională, despre grupa de preliminarii a României: Ne vom bate pentru locul 2

”Mă uit, în primul rând, la întreaga grupă. Vom avea două meciuri de gală cu Elveția, un cap de serie în fața căruia poți produce însă surprize în anumite condiții, chiar dacă e o națională cu mulți pași înaintea noastră.

În rest, ai adversari cam de același nivel, numai că, la situația în care e azi România, absolut orice joc e foarte dificil. Ne vom bate pentru locul 2 cu Israel, Kosovo și Belarus.

Numai dacă ne uităm la coloana lor (n.r. celor din Elveția) vertebrală te ia cu amețeală. Sommer apără la Monchengladbach și e între primii cinci portari din lume la ora asta. Akanji e la City, Xhaka e de neclintit la Arsenal, care a început fantastic în Premier League.

Iar Embolo este golgeterul lui Monaco. Orice antrenor și-ar dori un asemenea ax de forță. Acum sunt foarte curios ce vor face și la Mondiale într-un moment în care au acumulat multă experiență.

O formație într-un progres constant, fructul unei strategii de mai bine de 15 ani a federației, care a pus la punct o anumită filozofie, a lucrat, a respectat planul, iar acum culege roadele în flux continuu.

Au bătut Spania în deplasare și Portugalia în grupa din Liga Națiunilor, unde nu discutăm, totuși, de niște partide amicale. Nu mai e o echipă care să spună: ”Domne, intrăm pe teren ca să demonstrăm nu știu ce!”. Elveția a demonstrat deja că e un nume cu greutate.

Să uităm teoriile despre România care a fost. Iar dacă vom porni cu mentalitatea că suntem deja pe locul doi, după Elveția, am eșuat din start. Să ne intre bine în cap că nu mai existăm. Asta e realitatea!

Trebuie să lăsăm nasul mai jos, să fim mai modești și să demonstrăm ceva pe teren, nu prin vorbe fără acoperire. Să vedem cum va lucra selecționerul, cum va acționa federația, cum vor pregăti meciurile astea. Jucătorii vor avea un an în plus de experiență. Cheia e numai în curtea noastră, nu în altă parte”, a spus Adrian Ursea, pentru Playsport.

Pierde România cu Kosovo la masa verde? 

„Kosovo nu este recunoscut de un număr de state printre care suntem și noi, România. Nu am recunoscut niciodată independența Kosovo. În mod normal, ceea ce se poate face în momentul actual, ar trebui ca federația noastră de fotbal, prin Răzvan Burleanu, să discute și cu alte state care au aceeași poziție ca și România și va trebui ca, împreună, să ajungă la o modalitate care nu ar trebui să distrugă nici întregul sistem, dar nici să nu respecte lucruri care sunt foarte clare din punctul de vedere al României.

De aceea, eu aș spune că FRF  va trebui să găsească soluții. Dacă nu, ceea ce se poate face este... să pierzi cu 3-0 cu Kosovo”, a spus fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu, la Antena 3.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel