Vedetele, despre DEPRESIE. Mihai Bobonete: Nu am depășit-o încă

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Vedetele au vorbit într-o emisiune, despre stările de depresie, anxietate, prin care au trecut.

Depresia este considerată a fi boala secolului. Depresie, anxietate, stări de panică. Cu toții ne-am întâlnit, probabil, cu ele, măcar o dată în viață. Aceste stări nu le-au ocolit nici pe vedete, unele dintre ele confruntându-se și acum cu ele.

Ce spun vedetele despre depresie

"Da, eu m-am întâlnit cu toate. Oricum depresia comediantului este din naștere la noi. Nu am depășit-o încă", a spus Mihai Bobonete, la "Vorbește Lumea", de pe ProTV.

"Simți că mori într-un atac de panică, indiferent de ce natură este el, indiferent dacă îți activezi o frică puternică de avion sau știu eu ce alte frici.. e frica de moarte de fapt, la atacurile de panică. Îți dai seama că mori și că nu poți face nimic. E bine să încerci să te relaxezi, să-ți relaxezi musculatura și să respiri controlat și să te focusezi pe respirație, ca să îți muți atenția de la frica respectivă. Așa am învățat eu. Totul ține de tine. Poți să faci terapie, poți să faci o mulțime de lucruri. Dacă tu nu te ajuți și nu vine o putere din tine să depășești aceste situații, e foarte complicat. Eram total diferită în tinerețe. Astăzi sunt mult mai relaxată și mult mai calmă, mult mai înțeleaptă și cu capul pe umeri, analizez, nu dau frâu emoțiilor. Am lucrat mult la mine.", a mărturisit și Anca Țurcașiu.

"Greu să se prindă de mine nenorocirile astea, nu le dau voie. Eu am o chestie, am pierdut ceva zic gata, e pierdut. Nu mai zic "mamă, păi, dacă făceam chestia aia și nu știu ce, nu pierdeam". Normal că-mi pare rău, dar nu fac din asta o dramă. Și-atunci mi-e mult mai ușor și încerc să văd cum să rezolv și cum să fac mai bine data viitoare.", a spus Pavel Bartoș.

Ce este anxietatea

“Anxietatea este o tulburare caracterizată prin gândire excesivă, ce se manifestă pe durata a mai multor zile, caracterizată prin: neliniște, senzația de a fi la limită, dificultăți de concentrare, fatigabilitate, tensiune musculară, tulburări de somn. Dificultățile perturbă alte arii ale vieții în mod semnificativ ( familie, loc de munca )”, a explicat pentru Spectacola, psihologul Manuela Vărzaru.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel