Vasilescu (BNR), avertisment pentru românii cu CREDITE: România, inflaţie cum nu s-a mai văzut din anii 1970

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Consiliul de administraţie al BNR a hotărât majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50 la sută pe an, de la 2,00 la sută pe an, începând cu data de 10 februarie 2022. Ce a spus Adrian Vasilescu de la BNR despre asta, în exclusivitate pentru DC Business.

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât miercuri majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50 % pe an (de la 2,00 % pe an), majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 3,50 % pe an, de la 3,00 % pe an și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 1,50 %, de la 1,00 % pe an, începând cu data de 10 februarie 2022, potrivit unui anunț făcut miercuri de BNR.

Adrian Vasilescu, despre INFLAȚIE: "E inflație cum nu s-a mai văzut din anii 1970"

"Trebuie să vorbim despre cauzele care au dus la această măsură. Lumea toată de la un capăt la altul se confruntă cu o inflație cum nu s-a mai văzut din anii 1970. Această inflație are cauze foarte clare și cea mai mare parte a inflației peste tot este determinată de criza energetică globală. România a urcat în acest tren. Nu avea niciun fel de șanse și nici o țară nu are nici un fel de șanse să nu fie în acest tren al inflației care aleargă puternic. 

Toate țările sunt preocupate de această inflație. Kristalina Georgieva, șefa FMI a făcut de curând o declarație foarte puternică în care a chemat la prudență și eficiență în lupta cu inflația. Prudență și eficiență înseamnă că să fim prudenți ce măsuri luăm iar măsurile să fie eficiente. Banca Centrală Europeană, FED-ul, sunt preocupate de aceleași probleme. Banca Centrală Europeană își mai amână puțin deciziile. N-a făcut niciun fel de anunț, FED-ul anunță că începe creșterea dobânzii de referință începând din martie și că vor fi 4 creșteri de dobândă în acest an. Alte țări procedează la fel. ", a declarat Adrian Vasilescu, BNR.

Dobânda de politică monetară la 2,50%, de la 2%. Efectele acestei măsuri

"Este cunoscut faptul că arma cea mai eficientă împotriva inflației este dobânda de politică monetară a băncii centrale, că este BCE, FED, că e Banca Japoniei, Banca Angliei, Banca Națională a României....

Îi lovesc pe cei care plătesc credite.... cum mai exact, citește mai departe pe DC BUSINESS.RO

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel