Vârsta perfectă pentru a te căsători, potrivit științei

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Alvin Mahmudov
Sursa foto: unsplash, autor Alvin Mahmudov

A te căsători este un pas important, iar momentul pare să fie una dintre cele mai mari preocupări ale oamenilor. Adică, ați întâlnit vreodată una dintre acele fete disperate care se dau în vânt după măritat doar pentru că timpul trece? Se mai întâmplă. Și, înainte de a te judeca, poți să le învinovățești cu adevărat? 

Lucrând împreună pentru a găsi cea mai bună vârstă la care să te căsătorești, matematica și știința au ajuns la regula "37%". Conform acestui algoritm, cea mai bună vârstă pentru a merge la altar este 26 de ani. Iată-l. Acum, nu mai trebuie să te chinui să te întrebi dacă e acum sau niciodată. Să te căsătorești la 26 de ani este aparent ideal.

Cifra provine din Algoritmi pentru a trăi: The Computer Science of Human Decisions, care a fost scrisă de jurnalistul Brian Christian și de omul de știință cognitiv Tom Griffiths. Potrivit cărții lor, oamenii iau cele mai bune decizii după ce au examinat 37% dintre opțiuni.

Vârsta perfectă pentru a te căsători, potrivit științei

Aceștia folosesc exemplul selecției candidaților la un loc de muncă și susțin că, după ce au examinat 37% dintre persoanele care au aplicat, ar fi logic să aleagă un candidat calificat fără a mai căuta mai departe. Autorii studiului spun că în acest punct, cei care examinează candidații au suficiente informații pentru a face o alegere bună, dar nu prea multe încât să fie copleșiți de indecizie.

Acest duo merge chiar mai departe, spunând că această regulă funcționează și în cazul alegerii unui partener. Intervalul în care oamenii caută de obicei dragostea este între 18-40 de ani, iar marca de 37% este - ați ghicit - 26 de ani. Abia după aceea, calitatea opțiunilor începe să scadă.

Cu toate acestea, mulți experți par să fie de acord că sfârșitul anilor 20 este momentul potrivit pentru a te căsători. Psihologul Wyatt Fisher spune că motivul pentru care această perioadă din viața ta este atât de ideală pentru a te așeza la casa ta este acela că se află în momentul în care ți-ai finalizat deja studiile și ai început o carieră.

Asistentul social clinic Kelsey Torgerson spune că este crucial să aștepți cel puțin până când creierul uman este complet dezvoltat pentru a-ți găsi un partener de viață, ceea ce nu se întâmplă până la vârsta de 25 de ani.

Ea spune: "Cred că cel mai bine este să aștepți până la acest reper. De asemenea, este important să experimentați împreună cu partenerul vostru factori de stres pe care îi depășiți, așa că, dacă aveți un iubit din liceu, ar trebui să vedeți cum vă descurcați amândoi la facultate, la distanță, la studii în străinătate sau la obținerea a două locuri de muncă. Vreți să știți că aveți strategiile de gestionare a conflictelor pentru o căsnicie sănătoasă și de succes pe viitor."

Terapeutul în relații, Weena Cullins, crede că numărul magic este de fapt 28.


După cum explică ea: "În experiența mea clinică, am constatat că cea mai bună vârstă pentru a te căsători pentru femeile din SUA este 28 de ani. La vârsta de 28 de ani, viitoarele mele mirese dau dovadă de conștiință de sine și de încredere în alegerea partenerului. Majoritatea tinerilor de 28 de ani au avut timp să exploreze cu succes cine sunt la nivel personal și profesional, să descopere calitățile pe care le doresc cel mai mult la un partener de viață și să învețe din greșelile pe care le-au făcut în relațiile anterioare. Ați avut timp să vă stabiliți într-o carieră, să experimentați facultatea și școala postuniversitară, dacă aceasta este calea preferată, sau pur și simplu să trăiți independent înainte de a vă combina viața."

Iar pentru bărbați, Cullins crede că numărul magic este 32:

"Așteptarea până la vârsta de 32 de ani le oferă bărbaților posibilitatea de a se acomoda cu o carieră și de a urmări o eventuală avansare profesională înainte de a se căsători. De asemenea, le oferă posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere social și emoțional prin traiul pe cont propriu și întâlniri. La 32 de ani, mulți bărbați au petrecut suficient timp pe scena socială pentru a putea lua o decizie informată cu privire la intrarea în viața de cuplu. De asemenea, aceștia tind să aibă o perspectivă sobră asupra faptului de a avea copii și a rolului lor în co-parenting. Acest lucru este benefic pentru sănătatea generală a relației."


Așadar, dacă aveți 25 de ani și sunteți încă singur, nu vă speriați. La fel, dacă ai 36 de ani și ești încă singur, nu-ți pierde speranța. Deși toată această chestie pare destul de legitimă atunci când este susținută de știință și matematică, încă nu există o modalitate sigură de a ști care este vârsta secretă pentru a avea o căsnicie de succes.

Totul este relativ, oameni buni, dar tot nu strică să ai ceva pe care să te bazezi în această lume largă și confuză a iubirii, potrivit yourtango.com

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience