Unitatea 1 de la Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri
CERNAVODĂ
CERNAVODĂ

Unitatea 1 de la Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional duminică seara după realizarea activităţilor de ajustare, informează Nuclearelectrica printr-un comunicat transmis luni Bursei de la Bucureşti.

'SN Nuclearelectrica SA informează acţionarii şi investitorii că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional în seara zilei de 16 octombrie 2022 după realizarea activităţilor de ajustare.

Reamintim că Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat, în dimineaţa zilei de 16 octombrie 2022, pentru realizarea unor activităţi de ajustare a unor parametri şi limite de protecţie ale generatorului electric', precizează sursa citată. Potrivit Nuclearelectrica, oprirea controlată a Unităţii 1 CNE Cernavodă şi realizarea activităţilor de ajustare s-au realizat conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii, oprirea fiind necesară pentru a permite personalului centralei să realizeze activităţile de ajustare. 'Desfăşurarea activităţilor de ajustare nu a avut impact asupra securităţii nucleare, mediului, personalului sau populaţiei', se mai arată în documentul transmis BVB.

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, contribuie cu aproximativ 20% energie nucleară la producţia totală de energie, prin exploatarea celor două unităţi Candu, Unităţile 1 şi 2 ale Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. În acelaşi timp, Nuclearelectrica contribuie cu 33% la producţia totală de energie fără emisii de CO2 din România.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel