Unde se termină ficțiunea și începe realitatea? Daniel Radcliffe își separă drumul de J.K. Rowling din cauza comentariilor împotriva transexualilor

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Într-un interviu recent, Daniel Radcliffe, cunoscutul actor care l-a interpretat pe Harry Potter în seria de filme bazată pe cărțile lui J.K. Rowling, a vorbit deschis despre comentariile negative ale autoarei față de femeile transgender, afirmând că acest lucru „mă face foarte trist”.

Radcliffe a dezvăluit că nu a avut niciun contact direct cu Rowling de la tweet-urile acesteia din iunie 2020, care au fost criticate de mulți ca fiind anti-trans. „Este foarte trist pentru mine, în final”, a spus el despre situație. „Pentru că eu privesc persoana pe care am întâlnit-o, momentele în care ne-am întâlnit, cărțile pe care le-a scris și lumea pe care a creat-o, și toate acestea pentru mine sunt atât de profund empatic” a spus acesta pentru revista Atlantic.

La momentul respectiv, Radcliffe a decis să emită o declarație prin intermediul Trevor Project - o organizație caritabilă LGBTQ cu care fusese asociat de mult timp - în care s-a exprimat împotriva lui Rowling.

„Am lucrat cu Trevor Project timp de 12 ani și mi s-ar fi părut, nu știu, o imensă lașitate să nu spun ceva”, a spus Radcliffe. „Am vrut să încerc să ajut oamenii care au fost afectați negativ de comentarii. Și să spun că dacă acestea sunt viziunile lui Jo, atunci ele nu sunt viziunile tuturor celor asociați cu franciza «Potter»”.

Radcliffe a recunoscut că „Harry Potter” „nu s-ar fi întâmplat fără Rowling", „doar că asta nu înseamnă că îi datorați lucrurile în care credeți cu adevărat altcuiva pentru întreaga viață”.

Radcliffe a spus că: „Voi continua să sprijin drepturile tuturor persoanelor LGBTQ și nu am niciun alt comentariu în afară de acesta”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel