J.K. Rowling alimentează controversa cu actorii din Harry Potter pe tema identității transgender

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Autoarea J.K. Rowling a reaprins un conflict cu starurile seriei Harry Potter, Emma Watson și Daniel Radcliffe, pe tema identității și drepturilor persoanelor transgender.

Scriitoarea a criticat vedete care "și-au folosit platformele pentru a încuraja tranziția minorilor". Radcliffe și Watson sunt printre actorii din Harry Potter care au contestat poziția lui Rowling față de identitatea de gen încă din 2020. BBC a solicitat reacții de la Radcliffe și Watson în legătură cu ultimele ei comentarii, relatează BBC.

Rowling a salutat un raport recent care ridică îngrijorări legate de serviciile de identitate de gen pentru persoanele sub 18 ani. Raportul Cass Review a afirmat că minorii au fost dezamăgiți de dovezi "remarcabil de slabe" cu privire la intervențiile medicale în îngrijirea legată de gen. Rowling a descris raportul drept un "moment decisiv".

Pe social media, Rowling a fost ironizată pentru comentariile ei, un utilizator sugerând că este așteptată o scuză publică din partea lui Dan și a Emmei. Autoarea a replicat că nu așteaptă scuze de la vedete care ar fi susținut un curent care erodează drepturile femeilor și care au promovat tranziția minorilor.

Rowling a fost acuzată de transfobie pentru opiniile sale despre identitatea de gen și pentru afirmația că femeile trans nu ar trebui să fie primite în spații rezervate femeilor. De asemenea, a protestat față de poliția din Scoția, unde locuiește, solicitând arestarea ei în baza unei noi legi împotriva infracțiunilor motivate de ură, după ce a descris mai multe femei trans ca fiind bărbați. Poliția Scoțiană a decis să nu ia nicio măsură.

Scriitoarea a atras atât critici, cât și sprijin pentru poziția sa, respingând opiniile negative. Ea a negat că este transfobă, afirmând anterior că respectă "dreptul fiecărei persoane trans de a trăi într-un mod care se simte autentic și confortabil" și că dorește ca persoanele trans să nu fie supuse discriminării și abuzurilor.

Radcliffe, care l-a interpretat pe tânărul vrăjitor în filmele Harry Potter, a reacționat la declarațiile inițiale ale lui Rowling în 2020, spunând: "Este clar că trebuie să facem mai mult pentru a sprijini persoanele transgender și non-binare, nu pentru a le invalida identitățile". El a adăugat că speră ca aceste comentarii să nu distrugă magia seriei pentru fani.

Alte vedete precum Eddie Redmayne, Ralph Fiennes și Helena Bonham Carter au sprijinit-o pe Rowling, considerând că pozițiile ei reflectă propriile experiențe de abuz și nu reprezintă transfobie.

Rowling a declarat că și-a exprimat opiniile despre problema transgender în parte din cauza propriei experiențe personale de abuz domestic și agresiune sexuală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel