Un turist rus din Crimeea ar fi descoperit pozițiile sistemului lor de apărare aeriană: „Poate că suntem puțin prea duri cu ei...”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Turistul rus  s-ar fi fotografiat lângă sistemul militar de apărare.

Turiștii ruși care au rămas în Crimeea au descoperit din greșeală pozițiile sistemelor antiaeriene rusești pentru că și-au făcut poze lângă ei și au publicat fotografiile pe rețelele de socializare.

Potrivit unui raport al cercetătorului independent Benjamin Pittet, preluat de publicația Svoboda, fotografii care dezvăluie pozițiile unităților militare ruse au fost postate pe rețeaua de socializare VKontakte, versiunea rusă a Facebook, arătând sisteme S-300 pe o plajă din Crimeea. Conform coordonatelor geografice, care sunt ușor de găsit folosind acele fotografii, cercetătorul a concluzionat că acestea au fost luate nu departe de satul Molohnoje.

Sistemul de apărare a ajuns în apropierea orașului Yevpatoria, aflat în vestul Crimeei, în jurul datei de 20 iulie.

Într-un alt caz, o rusoaică a dezvăluit intenționat locațiile sistemelor antiaeriene rusești în Crimeea pe Instagram. Rusoaica a lăsat o etichetă geografică lângă Yevpatoria și a scris „Aflată sub protecție”. Între timp, contul ei a fost eliminat, scrie publicația citată.

Citește și: Rușii cresc efectivele militare de la Zaporijjia. SUA își avertizează cetățenii: „Plecați acum”

Jurnaliștii Newsweek care au acoperit această poveste nu au putut confirma autenticitatea fotografiilor și au cerut Ministerului de Interne al Rusiei să comenteze.

Crimeea, care a fost anexată de Ucraina în 2014, este o Mecca pentru turiștii din Rusia. În același timp, peninsula este una dintre principalele motive de conflict între Rusia și Ucraina.

Ucraina a publicat un videoclip în care îi invită pe turiștii ruși din Crimeea să meargă acasă. Recent, în zonă au fost semnalate cel puțin douăsprezece explozii și se crede că a fost un contraatac ucrainean.

Citește și: Ghicitorul care a prezis căderea Crimeei

Guvernul ucrainean le-a spus, în mod ironic, turiștilor ruși să meargă acasă dacă nu vor o „vară neașteptat de caldă”.

Armata ucraineană a fost, de asemenea, ținta ironiilor cu fotografii cu turiști care apar lângă pozițiile rusești.

”Poate suntem prea duri cu turiștii ruși... Uneori pot fi foarte folositori. Ca acest om care a făcut o poză lângă sistemele antiaeriene rusești de lângă Yevpatoria, în Crimeea ocupată. Mulțumim și continuăm treaba bună”, au scris cei de la ministerul apărării din Ucraina.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel