Un nou produs interzis în SUA pentru americanii sub 21 de ani.

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Kampus Production, Pexels
Fotografie de la Kampus Production, Pexels

În afară de alcool, tinerii americani mai au un produs adăugat pe lista interziselor.

Popularele spray-uri cu frişcă nu mai pot fi vândute, începând de luni, în întregul stat New York (nord-estul SUA), persoanelor sub 21 de ani, pentru a evita ca acestea să fie folosite pe post de droguri de către adolescenţi, care inhalează protoxidul de azot conţinut în recipiente, transmite EFE.

Potrivit presei locale, legea a fost adoptată anul trecut, dar a intrat în vigoare abia luni. Cine vinde aceste recipiente minorilor sub 21 de ani (vârsta minimă legală în SUA - n.r.) riscă o amendă de 250 de dolari, sau 500 de dolari dacă recidivează.

De acum înainte, cine vrea să cumpere aceste doze de frişcă va trebui să prezinte un document de identitate valabil prin care să dovedească că are peste 21 de ani, la fel cum se întâmplă şi în cazul băuturilor alcoolice şi al tutunului.

Protoxidul de azot, cunoscut şi sub denumirea de gaz ilariant, nu este ilegal şi se foloseşte pentru a menţine consistenţa acestui produs de patiserie, dar poate fi extras separat şi oferă o senzaţie de euforie de scurtă durată.

Folosit constant, gazul ilariant provoacă hipotensiune arterială, leşinuri, pierderi de memorie şi chiar psihoză.

Principalul promotor al legii a fost senatorul democrat Joseph Addabbo, care a constatat că inhalarea de către adolescenţi a gazului din recipientele de frişcă era o îndeletnicire foarte răspândită, scrie Agerpres. 

Desertul momentului: spumă de cafea

În zile toride ce poate răcori mai mult ca o spumă de fructe sau... de cafea? Iată cum poţi prepara un desert de zile mari din câteva ingrediente.

Spuma de cafea este cel mai căutat și fotografiat desert pe rețelele de socializare. Desertul răcoros și energizant este pe placul tuturor adulților, zahărul se adaugă doar la nevoie iar savoarea finală este unică și de neînlocuit. Iar dacă, la sfârşit, mai arunci deasupra şi câţiva fulgi de migdale, afine sau ciocolată rasă... se transformă în ceva divin.

Ingrediente

Nu-ţi trebuie multe! Ai nevoie de doar câteva ingrediente: cafea, frișcă și, la alegere, zahăr pudră. Acest desert este ideal pentru diminețile alea în care abia te trezeşti și simţi că nu ai chef de nimic. Îţi va da un plus de energie şi te va pregăti pentru o zi lungă.

 - 200 ml de cafea rece neîndulcită

- 200 ml frișcă lichidă proaspătă

- 35-40 g zahăr pudră

- fructe de pădure/fulgi de migdale/frunze de mentă

Iată cât de ușor se prepară spuma de cafea:

Pentru început, trebuie să avem pregătită deja cafeaua neîndulcită, rece, în care adăugăm zahărul pudră, după gust. Batem frișca lichidă până când devine tare și apoi turnăm amestecul de cafea puțin câte puțin, continuând să amestecăm preparatul cu mixerul electric. Amestecul catifelat se adaugă la frigider și se ține câteva ore. Este de preferat ca acest mousse să fie preparat seara pentru a fi savurat dimineața. Se poate orna, după preferinţe, cu fructe de pădure, frunze de mentă sau fulgi de migdale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel