Ultima găselniță a politicienilor români arată că n-au prea multă treabă de făcut. Le-au rezolvat pe toate și „dau ultima bătălie”

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
Fotografie de la Martin Péchy: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ilustra-ie-arhitectura-design-aspect-1295485/
Fotografie de la Martin Péchy: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ilustra-ie-arhitectura-design-aspect-1295485/

Ultima găselniță a politicienilor români arată că n-au prea multă treabă de făcut. Le-au rezolvat pe toate și „dau ultima bătălie”.

În ultimele șase luni, au fost depuse în Parlament nu mai puțin de șapte inițiative legislative care vizează un important domeniu economic, toate având ceva în comun: declarații privind adicția, statistici considerate a fi îngrijorătoare și, în egală măsură, lipsa unor analize ale impactului bugetar, ale schimbărilor urmărite și, cel mai important, cercetări realizate de specialiști în adicții.

Dan Schwartz, economist și consultant fiscal, este de părere că „atunci când vorbim despre politici fiscale, de promovare sau restricționare a unor activități economice, nu se pot emite decizii sau acte normative în lipsa unor studii de impact profesionist întocmite și care să furnizeze decidenților exact materia primă de care au nevoie”.

Schwartz: „Vi se pare că ar fi rațional, din punct de vedere economic, să eliminăm barurile, restaurantele și supermarketurile?”

Vedeți mai mult pe DC News - https://dcnews.ro/914946

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel