'Tyla', albumul de debut, ajunge la 1 miliard de stream-uri

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Albumul de debut autointitulat al renumitei artiste Tyla, originară din Africa de Sud, câștigătoare a premiului Grammy Global Pop Star, a depășit pragul de MILIARDE de stream-uri pe Spotify, o realizare remarcabilă pentru această cântăreață Amapiano/pop, care își propune să „aducă Amapiano în lume” de când s-a alăturat Epic Records în 2021.

Anunțul vine la doar două săptămâni de la lansarea celui mai recent videoclip al albumului, „Jump”, o colaborare internațională filmată în Africa de Sud și Jamaica, cu apariții ale artiștilor invitați Gunna și Skillibeng. Videoclipul, regizat de NABIL, a fost deja vizualizat de peste opt milioane de ori.

„Water”, single-ul de succes care a propulsat-o pe Tyla în sfera vedetelor mondiale, împlinește un an în luna iulie, iar impactul său a fost masiv. După succesul piesei sale magice „Summer 2023”, Tyla a cunoscut o serie de momente cheie în cariera sa, inclusiv devenind cea mai bine clasată solistă africană în topul Billboard Hot 100 și obținând prima sa nominalizare și victorie la premiile GRAMMY din carieră (categoria „Best African Music Performance”).

Artista a creat momente memorabile pe diverse platforme culturale, de la interpretări remarcabile la emisiunile lui Fallon și Dick Clark's Rockin' New Year's Eve, la apariții de excepție la Vogue la Met Gala, și la o prezență care a devenit instantaneu iconică în legendarul joc video Fortnite.

Anul acesta, albumul său de debut i-a adus Tylei încă o realizare istorică pe clasamentele Billboard: cea mai bună poziționare a unei soliste africane în topul Billboard 200 Albums Chart. Tyla a dominat și clasamentele Billboard Hot R&B Songs Chart, Rhythmic Airplay și Mainstream R&B/Hip Hop Airplay, unde „Water” a ajuns pe primul loc, precum și clasamentul U.S. Afrobeats Chart, unde albumul a debutat cu un impresionant număr de 12 melodii. Din toate punctele de vedere, Tyla a reprezentat și continuă să reprezinte una dintre cele mai de succes campanii de debut album în istoria recentă.

3.5

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel