Trucuri de curățenie la îndemână pe care nu le știai încă. Trebuie neapărat să le încerci

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Austrian National Library
Sursa foto: unsplash, autor Austrian National Library

Nu putem face curățenia mai distractivă, dar o putem face mult mai ușoară! De aceea, am alcătuit o listă cu câteva trucuri de curățenie la îndemână care vă vor face curățenia mult mai ușoară și mai rapidă.

1. O picătură de ulei de măsline

Te înnebunesc acele amprente unsuroase de pe electrocasnicele tale din inox? Uleiul de măsline oferă soluția perfectă. Aplicați câteva picături de ulei de măsline (funcționează și uleiul pentru bebeluși) pe un prosop de hârtie și folosiți-l pentru a freca oțelul inoxidabil cu acesta. Amprentele vor dispărea complet.

2. Cretă albă

Păstrați întotdeauna câteva bucăți de cretă albă lângă detergentul de rufe. Dacă ai pete de grăsime sau de ulei pe haine, creta te va ajuta să le scoți. Freacă niște cretă pe pete, iar creta va absorbi toată grăsimea. Spălați articolul de îmbrăcăminte așa cum ați face-o în mod normal. Dacă presărați puțin amidon de porumb pe pată, veți avea același efect.

3. Amidon de porumb

Acum vorbim oricum despre amidonul de porumb, acest agent de îngroșare este, de asemenea, un produs excelent pentru a curăța ferestrele. Fă un amestec din 240 de mililitri de apă, 240 de mililitri de oțet alb și adaugă la acesta o linguriță generoasă de amidon de porumb. Lasă să se dizolve și ai obținut un agent de curățare excelent pentru a curăța geamurile și a te asigura că acestea sunt complet lipsite de dungi.

4. Oțet alb

Petele de apă cauzate de minerale în baie sau bucătărie pot fi o adevărată priveliște. Din fericire, puteți îndepărta cu ușurință aceste pete cu puțin oțet alb. Aplicați o cantitate generoasă de oțet pe o cârpă din microfibră și folosiți-o pentru a curăța suprafețele pătate. Lăsați oțetul să acționeze timp de aproximativ 15 minute și apoi ștergeți din nou cu o cârpă curată. Acidul din oțet va face ca petele să dispară.

5. Echipamente sportive

Aveți un echipament sportiv urât mirositor care nu poate intra în mașina de spălat, cum ar fi o cască de ciclism? Puneți-o într-o pungă mare, sigilabilă și puneți-o în congelator. Din cauza frigului înghețat, mirosul va dispărea de pe cască. Ai gumă de mestecat pe pantaloni? Pune-o în congelator! Când guma de mestecat este înghețată, o poți îndepărta cu ușurință.

6. Talpa pantofilor

Tălpile albe ale pantofilor tăi sunt ceva mai puțin albe decât atunci când le-ai luat prima dată? Le poți curăța cu ușurință cu puțină apă micelară. Multă lume folosește această apă pentru a-și curăța fața cu ea, dar face minuni și pe pantofii tăi.

7. Murdăria și calcarul din toalete

Mulți oameni folosesc o piatră ponce pentru a freca celulele moarte de pe piele. Dar puteți folosi această piatră și pentru a vă curăța toaleta! Este foarte ușor să îndepărtezi calcarul și cearcănele din toaletă cu o piatră ponce umedă. Asigură-te că piatra ponce este bine umedă, deoarece dacă nu este, ai putea să îți zgârii vasul de toaletă. Dacă vrei cu adevărat să cureți corect vasul de toaletă, poți pune mai întâi 150 de grame de bicarbonat de sodiu în vas și să lași acesta să stea și să se absoarbă timp de câteva minute. Apoi, curățați vasul cu piatra ponce, potrivit tips-and-tricks.co

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel