Trei obiceiuri simple care promovează longevitatea și reduc bolile provocate de înaintarea în vârstă

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Iată care sunt obiceiurile sănătoase pe care trebuie să le adopți, odată cu înaintarea în vârstă.

Sănătatea ar trebui să fie întotdeauna o prioritate, dar odată cu trecerea anilor, crește implicit și riscul anumitor boli (cum ar fi bolile de inimă, diabetul, Alzheimer și altele). În acest sens, este important să iei din timp măsuri suplimentare pentru a-ți menține corpul și creierul în cea mai bună formă posibilă. Din fericire, nu este vorba despre niște obiceiuri sănătoase prea elaborate sau greu de implementat. De fapt, există multe schimbări mici, care par banale, pe care le poți introduce în rutina zilnică și care pot face minuni, pentru a încetini îmbătrânirea și pentru a-ți menține corpul protejat de bolile legate de vârstă, notează shefinds.

1. Fă plimbări zilnice

Nu mai este niciun secret faptul că exercițiile fizice regulate sunt o componentă importantă a unei vieți sănătoase. Dar mulți oameni asociază exercițiile fizice cu depunerea unui efort mare, cu transpirația sau cu ridicarea de greutăți mari. Deși există, cu siguranță, beneficii și pentru exercițiile de mare intensitate, specialiștii subliniază că și cele mai mici eforturi, cum ar fi să faci o plimbare în fiecare zi, poate face o diferență majoră în ceea ce privește sănătatea și longevitatea ta.

"Plimbările zilnice sau exercițiile fizice sunt uimitoare pentru sănătatea ta generală și pentru promovarea longevității și reducerea riscului de boli", spun specialiștii. "Vă poate ajuta să vă mențineți o greutate corporală sănătoasă, să îmbunătățiți circulația sângelui, să dezvoltați puterea musculară, susține o densitate osoasă sănătoasă, promovează îmbunătățiri ale sănătății mentale și vă ajută să mențineți niveluri sănătoase ale tensiunii arteriale." 


2. Mănâncă mai multe fructe și legume

Probabil că știi deja că fructele și legumele sunt esențiale pentru o dietă echilibrată, dar specialiștii subliniază și mai mult importanța de a include zilnic în mesele tale zilnice, dacă vrei să ai o viață lungă și sănătoasă.

"Creșterea consumului de fructe și legume este esențială pentru promovarea longevității și reducerea riscului de îmbolnăvire", spun specialiștii. "Fructele și legumele conțin cantități mari de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Aceste lucruri sunt grozave pentru a combate inflamațiile cronice, pentru a susține sănătatea fiecărui organ în parte, pentru a susține sănătatea oaselor/mușchilor, pentru a susține sănătatea mentală și sănătatea digestivă."


3. Consumă pește gras

Nu uita nici de grăsimile sănătoase! În timp ce grăsimile pot avea o reputație proastă în lumea dietelor, ele sunt de fapt o parte incredibil de importantă a unei diete sănătoase. Și, după cum se pare, adăugarea de pește gras bogat în omega 3 în dieta ta este o modalitate bună de a diminua riscul de boli legate de vârstă.

"Consumul de pește gras de cel puțin două ori pe săptămână este excelent pentru promovarea longevității și reducerea riscului de boli", spune specialiștii. "Peștele gras este de obicei bogat în mai multe vitamine și minerale, cum ar fi vitamina D, vitaminele B, magneziu, potasiu și iod. Aceste vitamine ajută la mai multe funcții corporale și pot contribui la reducerea riscului de boală."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel