Tragedii în lumina reflectoarelor: Accidente mortale la filmări

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Tragedii în lumina reflectoarelor: Accidente mortale la filmări
Tragedii în lumina reflectoarelor: Accidente mortale la filmări

În mod obișnuit, producțiile cinematografice trebuie să respecte o serie de reguli și norme pentru a asigura siguranța actorilor și a membrilor echipei de producție.

Cu toate acestea, atunci când se filmează scene periculoase, actorii se află într-o situație în care chiar și o mică greșeală de calcul poate avea consecințe fatale. Un exemplu tragic s-a petrecut în anul 1982, în timpul filmărilor pentru "The Twilight Zone: The Movie", când câțiva oameni și-au pierdut viața din cauza unei erori. Cu toate că acesta este un exemplu notoriu, nu este singurul caz în care accidente tragice au avut loc în industria filmului.

Fiul lui Bruce Lee a murit în timp ce filma „The Crow‟/„Corbul‟

În timpul producției filmului "The Crow" ("Corbul"), care avea să aducă faimă lui Brandon Lee, fiul celebrului actor Bruce Lee, s-a petrecut o tragedie când Brandon Lee a fost împușcat accidental. Un singur schimb de focuri pe platourile de filmare i-a luat viața tânărului actor. În mod normal, trebuiau utilizate gloanțe false, însă echipa a folosit din greșeală gloanțe reale, crezând că nu există niciun pericol ca un glonț să provoace răni fatale. Din nefericire, un glonț l-a lovit pe Brandon Lee în stomac. Actorul a fost transportat de urgență la spital, dar din păcate era prea târziu, iar fiul lui Bruce Lee și-a pierdut viața.

Roy Kinner, accident fatal la filmările „The Return of the Musketeers‟

În anul 1989, în filmul "The Return of the Musketeers" ("Întoarcerea mușchetarilor"), o adaptare a celebrului roman al lui Alexandre Dumas, au fost incluse numeroase scene de acțiune, printre care lupte cu săbii, împușcături și secvențe cu călărie. În timpul unei astfel de secvențe cu călărie, actorul englez Roy Kinnear a căzut de pe cal în timpul filmărilor. La vârsta de 54 de ani, actorul a suferit o accidentare gravă și a murit în spital a doua zi, din cauza complicațiilor. Regizorul filmului, Richard Lester, a fost profund afectat de acest tragic incident și a decis să nu mai regizeze niciodată alte filme.

Vic Morrow şi-a pierdut viaţa într-un accident aviatic

Pe 23 Julie 1982, un elicopter s-a prăbuşit în California, Statele Unite, în timpul realizării peliculei „The Twilight Zone: The Movie”. Accidentul a ucis trei persoane la sol şi a rănit şapte pasageri din elicopter. Printre cei ucişi se numără actorul Vic Morrow şi copii actori, Myca Dinh Le şi Renee Shin-Yi Chen. Incidentul a dus la ani de cercetări penale şi acţiuni civile împotriva producţiei care era responsabilă de filmările peliculei, inclusiv asupra regizorului John Landis.

Decorul din „Jumper‟ l-a ucis pe David Ritchie

Thrillerul „Jumper‟, regizat de Doug Liman, conţine multe secvenţe de acţiune şi cascadorii, însă tragedia pe platourile de filmare s-a întâmplat din cauza decorului. Specialistul în decoruri de film, David Ritchie, demonta un zid artificial puternic, atunci când o bucată mare s-a prăbuşit peste el. Ritchie a fost ucis pe loc, iar un alt membru al producţiei a fost rănit în acest accident ciudat.

Pilotul Arthur Everett Scholl s-a stins din viaţă pentru „Top Gun‟

Filmul "Top Gun" a devenit un mare succes în box office și a contribuit în mod semnificativ la notorietatea lui Tom Cruise în anii '80. Acest film de acțiune se concentrează pe piloți de avioane de vânătoare, iar scenele de luptă aeriană au captivat audiența. Cu toate acestea, aceste scene nu au implicat lupte reale în aer, ci au fost realizate fie prin editare, fie prin intermediul cascadorilor profesioniști.

Echipa de producție a angajat piloți experimentați pentru a efectua acrobațiile aeriene necesare filmului. Chiar dacă au fost luate măsuri de precauție pentru a asigura siguranța, în timpul unei manevre de rotire în aer, pilotul Arthur Everett Scholl a întâmpinat dificultăți și nu a reușit să finalizeze manevra. Ca urmare, avionul s-a prăbușit, iar Arthur Everett Scholl și-a pierdut viața în acest accident nefericit.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel