Tragedia lui Jack Daniel: Moartea creatorului celebrului whisky

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Tragedia lui Jack Daniel: Moartea creatorului celebrului whisky/ Freepik
Tragedia lui Jack Daniel: Moartea creatorului celebrului whisky/ Freepik

Jasper Newton "Jack" Daniel (1849 - 1911) a fost un distilator de succes și un antreprenor care a fondat cel mai renumit brand de whisky din Statele Unite. Prin deschiderea distileriei sale din Tennessee, a creat și cea mai vândută băutură alcoolică de acest gen în lume.

În prezent, afacerile continuă să prospere și să atingă niveluri ridicate. În 2017, ultimul an pentru care există date disponibile, s-au vândut 16,1 milioane de unități ale acestui produs în întreaga lume, stabilind un record impresionant pe piață.

Jack Daniel s-a născut în Lynchburg, Tennessee și a început să lucreze într-o vârstă fragedă pentru un preot, care se ocupa și cu distilarea. Deși nu prezenta un interes deosebit pentru cariera religioasă sau alte domenii disponibile în acea perioadă, atunci când șeful său i-a arătat cum să opereze echipamentele din distilerie, Daniel s-a trezit brusc interesat și chiar pasionat. A devenit rapid un expert în producția de whisky, motiv pentru care a obținut licența de vânzare a băuturilor alcoolice încă din adolescență.

Început răsunător

Whisky-ul creat de Jack Daniel a obținut un succes semnificativ, iar în 1897, brandul său și-a conturat imaginea distinctivă prin utilizarea sticlelor dreptunghiulare. Reputația distilatorului a crescut considerabil atunci când Jack Daniel a primit medalia de aur pentru cel mai bun whisky la Târgul Mondial St. Louis din 1904.

Asemenea recunoaștere i-a adus faimă națională. Bietul om, însă, n-a apucat să se bucure prea mult de propriul succes, fiind omorât chiar în propriul birou de un obiect care părea până atunci inofensiv. De fapt, n-a apucat nici Prohibiția, sfârșind prematur în cel mai absurd mod posibil…

Moarte absurdă

Jack adesea uita combinația seifului din biroul său și se baza pe angajații săi de încredere să-l ajute să-l deschidă. Cu toate acestea, într-o zi de octombrie 1911, el a sosit devreme la serviciu și a ajuns înaintea subalternilor săi. A încercat să deschidă seiful, dar nu a reușit. Frustrat, a dat un picior ușii de metal a seifului și, din nefericire, s-a lovit la degetul mare.

Rana degetului s-a infectat, iar infecția s-a răspândit în corp fără ca medicii să poată preveni acest lucru. Jack Daniel a murit din cauza infecției la picior pe 10 octombrie 1911, iar povestea tragică a morții sale absurde a devenit cunoscută pe plan mondial.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel