TOP 5 alimente care te ajută să scapi de cearcănele de sub ochi

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Rhett Wesley
Sursa foto: unsplash, autor Rhett Wesley

Lipsa somnului, stresul, alergiile alimentare, problemele tiroidiene, deficiențele de vitamine sau pur și simplu genetica - acestea sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale cearcănelor. Există câteva alimente care te ajută să scapi de această problemă.

Cu toții ne-am confruntat cu această problemă la un moment dat în viața noastră, dar pentru unii dintre noi, problema poate fi de lungă durată și destul de frustrantă. Sigur, un pic de corector se poate dovedi a fi o soluție temporară, dar asta este tot ce poate fi. Pentru a scăpa în mod corespunzător de această problemă, trebuie să remediați problema de la bază.

Una dintre cele mai bune modalități de a remedia respectiva problemă este schimbarea dietei tale pentru a include mai multe alimente care sunt mai bune pentru a face față. Fă doar câteva schimbări în lista ta de cumpărături și vei fi pe drumul cel bun pentru a nu mai avea cearcăne!

Iată 5 alimente care te pot ajuta să scapi de cearcănele de sub ochi în mod natural.

 1. Alimente bogate în fier și B12

O deficiență de vitamine sau minerale, în special la femei, se datorează probabil unei lipse de fier în dieta lor. Deoarece oxidarea deficitară în țesuturile organismului, provenită din niveluri inadecvate de fier și B12, determină acumularea și coagularea sângelui în vase, întunecarea cearcănelor sunt adesea unul dintre primele simptome ale unei carențe de fier și B12.

Institutul american de medicină preventivă recomandă o dietă bogată în legume cu frunze verzi, carne roșie slabă (pește, stridii, carne de vită și pasăre), precum și cereale îmbogățite cu fier (cele care conțin germeni de grâu). Acest lucru este valabil mai ales pentru cei cărora le lipsește fierul și B12, precum și pentru pacienții diagnosticați cu anemie.

2. Ceaiul verde

Cercetătorii au descoperit că ceaiul verde este un foarte bun stimulent al circulației sângelui. Pe lângă faptul că este bun pentru a scăpa de cearcănele inestetice, acest lucru ar putea duce, de asemenea, la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge. Livestrong.com spune că acest lucru ar putea scădea riscul de accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord, având în vedere că vasele de sânge sunt cele care sunt responsabile pentru transportul sângelui în tot corpul.

În afară de consumul de ceai verde, un alt mod în care acesta ar putea fi benefic este atunci când este plasat peste ochi ca o compresă rece. Acest lucru ar putea ajuta la ameliorarea cearcănelor din ochi și la împrospătarea acestora, datorită proprietăților antiinflamatorii și de stimulare a sângelui ale ceaiului verde.

3. Avocado

Pungile de sub ochi ar fi putut fi cauzate și de deshidratare. Deshidratarea poate fi declanșată de mai mulți factori, inclusiv vremea, stresul, condițiile de sănătate sau chiar consumul inadecvat de apă. Potrivit lui Jeanette Kacknin, autoarea cărții "Smart Medicine for Your Skin" și dermatolog cu sediul în San Diego, avocado poate fi una dintre cele mai bune metode de hidratare a pielii.

În timp ce puteți mânca avocado într-o varietate de moduri gustoase diferite, îl puteți folosi și într-o mască de întinerire a feței! Dr. Jacknin spune că aceasta poate ajuta la restabilirea umidității și elasticității naturale a pielii, precum și la stimularea circulației sângelui în zona de sub ochi.

Pentru a face o mască de față  simplă cu avocado, combină un fruct copt cu o jumătate de cană de ovăz și 2 linguri de miere. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 15 minute. Apoi, o poți spăla și poți folosi un produs de curățare și o cremă hidratantă, ca de obicei.

4. Cartofii

Cartofii sunt într-adevăr extrem de versatili și nu ne referim doar la toate modurile delicioase în care îi puteți găti și mânca! Cartofii pot fi, de asemenea, folosiți ca remediu pentru cearcănele de sub ochi (similar cu modul în care ați folosi un castravete în același scop).

Cercetările citate pe Livestrong.com spun că, cartofii transferă antioxidanți și vitamina C către pielea din jurul ochilor atunci când sunt tăiați în felii și așezați deasupra. Deoarece cartofii rețin foarte bine frigul, ai putea, de asemenea, să-i răcești în congelator pentru câteva minute înainte de a-i pune peste ochi. Acest lucru ar putea ajuta la ameliorarea inflamației vaselor de sânge de sub ochi, ceea ce ar duce la reducerea umflăturilor și la luminarea zonei.

5. Castraveții

Castraveții puși pe ochi sunt cunoscuți ca fiind o metodă populară de a le oferi puțină răcoare, dar știați că sunt mult mai mult decât un truc rapid?

National Institutes of Health spune că aceștia oferă mai multe beneficii pentru sănătate, deoarece sunt bogați în antioxidanți precum isoscoparina, cucurbitacinele, vitexina și orientina. De asemenea, sunt bogate în vitaminele C și K, care sunt eficiente în drenarea lichidului acumulat sub ochi.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, ține câteva felii de castravete la rece în frigider, astfel încât să le poți lua ori de câte ori ai nevoie. Minim 10 minute pe zi pot aduce rezultate aparent miraculoase!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel