COVID. Testele pe bază de salivă pentru elevi pot fi folosite acasă

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Testele COVID-19 pe bază de salivă pentru elevi pot fi folosite acasă, precizează Ministerul Sănătății. Pentru folosirea testelor nu este necesară pregătire medicală.

CNSU a abilitat Ministerul Sănătății să elaboreze o procedură de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, care urmează a fi utilizate în unitățile de învățământ.

Rezultatul pozitiv al unui test de salivă, ridică suspiciunea de posibilă infecție (caz suspect) și trebuie urmat de diagnostic prin metoda RT-PCR sau de un test antigen rapid. Pentru folosirea testelor nu este necesară pregătire medicală sau condiții speciale de lucru. În acest context, decizia utilizării la domiciliu a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă revine sistemului educațional”, transmite Ministerul Educației.

Școlile sau Ministerul Educației vor stabili procedurile de testare

Reamintim că testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă nu reprezintă un act medical. Aceasta este o măsură de prevenție ce poate fi aplicată în scopul identificării rapide a unor posibile cazuri de infectare cu SARS-COV-2. În toate situațiile, teste din salivă trebuie validate prin testare RT-PCR sau testare rapidă”, adaugă Ministerul Sănătății, citat de mediafax.

Citește și: Bilanț Covid. Primarul Sucevei: Am adus oameni de acasă să săpăm gropi în cimitire. În țară, 3500 de cazuri noi și 350 de decese

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel