Bilanț Covid. Primarul Sucevei: Am adus oameni de acasă să săpăm gropi în cimitire. În țară, 3500 de cazuri noi și 350 de decese

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Primarul Sucevei, a îndemnat oamenii să se vaccineze în contextul în care, deşi rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut la 3,67 la mie, mortalitatea este crescută.

Din luna septembrie şi până în prezent, în Suceava s-au înregistrat 700 de decese.

Ion Lungu, spune că vaccinarea şi respectarea regulilor sanitare de protecţie sunt esențiale astfel încât elevii să poată reveni la şcoală în format fizic.

"Fac un apel la profesori să se vaccineze. Încă o dată spun că nu mi se pare corect, văd că se pune în discuţie şi vaccinarea copiilor între 5 şi 12 ani, să avem pretenţii să vaccinăm copiii şi profesorii să nu fie vaccinaţi"

"Încă suntem la un număr ridicat de persoane decedate, inclusiv în municipiul Suceava. Am făcut un efort deosebit la sfârşitul săptămânii, am adus oameni de acasă, i-am mobilizat să putem săpa gropi pentru toată lumea, să-i înmormântăm, erau familii disperate. (...) Este un indicator care nu poate fi comentat şi interpretat. Încă se moare în Suceava”.

Bilanțul zilei de 17 noiembrie

Au fost înregistrate 3.535 de cazuri noi și 350 de decese, aproape 90% dintre persoanele decedate fiin nevaccinate.

În spitale sunt internate 13.336 de pacienți, dintre care 1.655 la ATI.

Rata de pozitivare este în scădere, doar 7,3% dintre teste fiind pozitive.

Citește și: Covidul închide, rând pe rând, EUROPA: Germania vrea lockdown pentru nevaccinaţi, Amsterdam anulează festivităţile de Anul Nou

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel