Covidul închide, rând pe rând, EUROPA: Germania vrea lockdown pentru nevaccinaţi, Amsterdam face Anul Nou ”în întuneric”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Ca urmare a creșterii numărului de infectări şi a spitalizărilor, municipalitatea din Amsterdam a anulat toate festivităţile de Anul Nou, inclusiv numărătoarea inversă şi focurile de artificii.

Femke Halsema, edilul oraşului, a decis să anuleze atât festivităţile din piaţa Museumplein, centrul cultural al oraşului, unde are loc numărătoarea inversă la începutul noului an, cât şi diferitele spectacole muzicale sau focurile de artificii din districtele oraşului.



"Ca urmare a creşterii numărului de contagieri, a internărilor în spitale (...) nu este responsabil să continuăm pregătirile în acest sens", notează Primăria.

Numărul cazurilor de infectare din Ţările de Jos a crescut vertiginos după ce guvernul olandez a decis să pună capăt distanţării fizice la sfârşitul lunii septembrie, în schimbul utilizării certificatului verde.

Germania, aproape de lockdown pentru nevaccinați

Cele trei partide implicate în negocierile pentru formarea coaliției de guvernare - SPD, Verzii şi liber-democraţii (FDP) - lucrează la un plan cu noi restricţii ce îi au în vedere în special pe cei nevaccinaţi împotriva COVID-19.

Persoanele nevaccinate vor avea nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a călători cu autobuzul sau trenul, precum şi la locul de muncă. 

Luni, rata de incidenţă pe şapte zile a atins un nou record, de 303 cazuri la 100.000 de locuitori. Institutul Robert Koch (RKI) a raportat, pentru intervalul ultimelor 24 de ore, 23.607 de cazuri noi şi 43 de decese. Prin comparație, România a raportat marți 4.128 de cazuri și 397 de decese.

Citește și: COVID. Austria carantinează toți nevaccinații. Accesul la restaurant se face doar cu test PCR

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel