Tenis 24 de ore: Muguruza, prima jucătoare spaniolă care câştigă Turneul Campioanelor. Emma Răducanu, în căutarea stabilității

Antonio Grigore |
Data publicării:
| Categorie: Sport

Garbine Muguruza a devenit prima jucătoare spaniolă care reuşeşte să câştige Turneul Campioanelor, competiţia de final de sezon din circuitul profesionist feminin de tenis (WTA).

Muguruza a disputat prima sa finală, reuşind să depăşească performanţa realizată în urmă cu 28 de ani de compatrioata sa Arantxa Sanchez, care a ajuns la rândul ei în ultimul act, fiind învinsă însă în meciul pentru trofeu de germanca Steffi Graf.

Muguruza, în vârstă de 28 ani, dublă campioană de Grand Slam (Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017), şi-a trecut în palmares cu această ocazie al 10-lea titlu din cariera sa, după ce a învins-o în două seturi, 6-3, 7-5, pe estoniana Anett Kontaveit, în finala desfăşurată miercuri la Guadalajara (Mexic)..

Reprezentanta Spaniei va încheia anul 2021 pe locul 3 în lume. Ea este devansată de australianca Ashleigh Barty (1) şi de belarusa Arina Sabalenka (2), eliminată în faza grupelor.

"Sunt foarte fericită şi uşurată, pentru că nu am început prea bine turneul, dar am reuşit apoi să joc mai bine. Este pur şi simplu perfect", a declarat Muguruza.

Emma Răducanu: ”Am nevoie de o pauză de la tenis și să plec în vacanță"

"Părinții mei mă vor ajuta cu siguranță să fac acest lucru, trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, iar ei au o influență bună asupra mea”.

Emma Răducanu nu a reușit să repete succesul de la US Open în săptămânile de după realizarea istorică, dar britanica este acum pregătită pentru o vacanță.

”Tot ceea ce mi s-a întâmplat în acest sezon a fost o mare surpriză pentru mine. Știu că sunt mulți oameni care se uită la ceea ce fac sau nu fac, dar sunt conștientă că tot ce trebuie să fac este să rămân concentrată și să mă îmbrățișez pentru a avea încredere în oameni",  a mai spus Emma.

Citește și: Simona Halep, aproape de top 3 mondial la banii câştigaţi din tenis. Doar 800.000 de dolari îi mai trebuie

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel