Te simți îngrozitor pe căldură? Iată de ce este bine să iei magneziu

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
pexels, Jess Loiterton
pexels, Jess Loiterton

Magneziul este mai important decât crezi.

Există multe moduri în care călătoriile vă pot afecta negativ sănătatea – vă pot priva de somn, vă pot perturba digestia și vă pot expune la unele bacterii la care nu v-ați gândit niciodată.

Sa mai mentionam și rutinele de care vei uita în vacanță și anume mâncarea sănătoasă, mișcarea și somnul la o oră nu foarte târzie. Pentru a compensa toate neajunsurile, este necesar să luați tot ce puteți pentru a vă proteja în călătorie.

Ceea ce nu trebuie să uiți este cu siguranță magneziul.

De ce nu ar trebui să pleci într-o excursie fără acest mineral important?

Magneziul, cunoscut și ca un mineral pentru relaxare, joacă un rol important în peste 300 de reacții celulare din organism și este important pentru aproape orice -  de la funcționarea sistemului nervos la sănătatea oaselor, pe scurt pentru sănătatea generală. În utilizarea zilnică, este excelent ca ajutor la crampe menstruale, dureri de cap și digestie. Toate acestea sunt extrem de importante dacă te afli într-o excursie.

Magneziul este prima alegere a medicilor atunci când vine vorba de pacienții care suferă de stres cronic, tensiune, insomnie sau oboseală.

Cum să recunoști deficitul de magneziu?

Deficitul de magneziu poate duce la probleme de sănătate mai grave, cum ar fi aritmia cardiacă, angina pectorală, colesterolul crescut și hipertensiunea arterială, precum și creșterea riscului de atac de cord.

Un expert în prevenirea căderii părului dezvăluie cele mai comune mituri și dezvăluie ce trebuie făcut

Puteți observa foarte ușor deficiența de magneziu, iar unele dintre simptome sunt:

• bătăi anormale și neregulate ale inimii
• spasme musculare, precum și convulsii ale acestora
• oboseală și senzație de epuizare
• dureri de cap
• dispoziție proastă care duce la depresie
• țiuit în urechi
• probleme la rinichi, adică apariția pietrelor la rinichi

Top alimente bogate in magneziu

Există multe moduri prin care poți introduce magneziu în corpul tău, dar primul pas ar trebui să fie întotdeauna prin alimentație

Din fericire, există nenumărate alimente delicioase pline de magneziu și îl puteți găsi în banane, smochine, caise, fistic, migdale, semințe de dovleac, alune, legume cu frunze verzi (spanac, varză, broccoli), cereale integrale, orez brun, produse lactate, carne, fructe de mare și pește. 

Se recomandă să luați aproximativ 250-300 de miligrame pe zi. Există desigur suplimente care conțin magneziu și le puteți găsi cu ușurință.

Reglarea temperaturii corpului pe vreme caldă

Când ești expus la temperaturi ridicate, corpul transpiră pentru a se răci și a menține un echilibru între căldura pe care o primește și căldura pe care o pierde. Persoanele cu boli cronice sunt mai susceptibile de a suferi de efectele căldurii.

Transpirația este un proces natural din organism care ne ajută să ne răcim. Când temperatura corpului crește, corpul va elibera imediat lichide sărate din glandele sudoripare pentru a se răci.

Când transpiram, pierdem și electroliți, deficit pe care îl putem compensa prin băuturile electrolitice.

Magneziul este foarte important în reglarea temperaturii corpului, iar deficitul de magneziu duce la un disconfort extrem de ridicat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel