Taylor Swift în centrul plângerilor pentru zgomot insuportabil la concertul de pe Bernabeu

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Taylor Swift
Taylor Swift

Poliția a măsurat nivelul decibelilor înregistrați în timpul concertului lui Taylor Swift pe stadionul Bernabeu, al echipei Real Madrid, după ce rezidenții s-au plâns de zgomotul insuportabil generat de evenimentele muzicale organizate acolo în ultima lună, informează Reuters.

Măsurătorile urmează să fie evaluate pentru a determina dacă nivelurile sonore au depășit limitele permise, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a primăriei, Inmaculada Sanz, într-o conferință de presă. Potrivit acesteia, autoritățile au primit 25 de plângeri după concertul de miercuri al cântăreței americane.

Sanz a menționat că municipalitatea pregătește deja amenzi pentru organizatorii concertelor anterioare, despre care se crede că ar fi depășit limitele de zgomot.

Clubul Real Madrid nu a dorit să comenteze informațiile, iar poliția municipală din Madrid a redirecționat întrebările jurnaliștilor către primărie. Sanz nu a dezvăluit nivelul decibelilor înregistrat în timpul conferinței de presă.

Organizatorul concertelor lui Taylor Swift în Madrid, Lastur Bookin SL, nu a da curs imediat unei solicitări de comentarii.

Concertul artistei, la care au participat zeci de mii de Swifties (denumirea neoficială a fanilor cântăreţei Taylor Swift - n.red.), a marcat primul concert susţinut de un megastar global pe acest stadion, reamenajat pentru a pune în practică viziunea preşedintelui clubului, Florentino Perez, de a extinde veniturile clubului dincolo de fotbal astfel încât Real Madrid să poată concura din punct de vedere financiar cu cluburi engleze din profitabila Premier League.

Renovarea stadionului, care a costat 900 de milioane de euro, a inclus un acoperiş, precum şi un gazon retractabil care permite folosirea spaţiului pentru evenimente, devenind astfel un epicentru al divertismentului, a spus Perez în noiembrie.

Planul a stârnit nemulţumiri din cauza nivelului de zgomot, rezidenţii spunând că vor apela la justiţie pentru a bloca evenimente viitoare.

Nu avem alternativă decât să apelăm la justiţie, a spus Enrique Martinez de Azagra, preşedintele Asociaţiei persoanelor afectate de Bernabeu.

În tipul concertului de miercuri, experţii contractaţi de asociaţie au făcut propriile măsurători care pot fi folosite drept dovezi la tribunal. Experţii au înregistrat un nivel de 80 de decibeli, cu mult peste nivelul de 53 permis de municipalitate în cazul unui concert, a spus Martinez de Azagra.

Concertele susţinute de Taylor Swift miercuri şi joi vor spori veniturile Real Madrid, care trebuie să achite împrumuturi şi instrumente financiare în valoare de 1,2 miliarde de euro.

O sursă din interiorul clubului a declarat pentru Reuters în 2021 că renovarea stadionului va spori veniturile anuale ale stadionului la 400 de milioane de euro de la 150 de milioane. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel