Taylor Swift a scris istorie: Patru albume în Top 10 simultan în SUA și depășirea recordului lui Barbra Streisand

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Taylor Swift
Taylor Swift

Potrivit The Guardian, Taylor Swift a reușit să devină prima femeie din istorie care a avut simultan patru albume în Top 10 al clasamentului albumelor din SUA. Aceasta nu numai că a depășit recordul anterior deținut de Barbra Streisand, dar a devenit și artista cu cele mai multe albume de pe locul 1 din istorie.

 

 

Cel mai recent album al artistei în vârstă de 33 de ani, Speak Now (Taylor's Version), a debutat pe primul loc în topul Billboard 200, cu 716.000 de unităţi echivalente cu un album - un număr care combină vânzările fizice cu vânzările digitale şi cifrele de streaming. 

The Guardian raportează că albumul "Speak Now" (Taylor's Version) se află pe locul 5 în Top 10, însoțit de "Midnights" pe locul 7, "Lover" pe locul 7 și "Folklore" pe locul 10. Această realizare face ca Taylor Swift să devină prima artistă din istorie care are patru albume în Top 10 simultan, începând cu crearea clasamentelor în 1963. Este, de asemenea, primul artist în viață care realizează acest lucru după 1966, când trompetistul american Herb Alpert a reușit aceeași performanță.

Despre albumul "Speak Now", care include piese precum "Dear John", "Back to December" și "Ours" și care a fost lansat pe 7 iulie, Taylor Swift a declarat: "Este aici. Este al vostru, al meu, al nostru. Este un album pe care l-am scris singură despre capriciile, fanteziile, suferința, dramele și tragediile pe care le-am trăit când aveam 18-20 de ani".

The Hollywood Reporter relatează că Taylor Swift a descris procesul de creație al albumului și a menționat că a trebuit să facă alegeri dificile, lăsând în urmă câteva melodii de care este extrem de mândră.

Prince este singurul alt artist care a avut cel puțin patru titluri în Top 10 simultan, cu cinci albume în urma morții sale în 2016.

De asemenea, Taylor Swift a depășit recordul anterior deținut de Barbra Streisand ca artista cu cele mai multe albume pe locul 1 din istorie. Până acum, ambele aveau câte 11 albume pe această poziție.

Albumele lui Swift reprezintă acum patru dintre cele mai bune cinci debuturi din ultimii cinci ani, albumul 30 al lui Adele din 2021 fiind pe locul patru, chiar înaintea lui Speak Now.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel