Târgul de Crăciun din München, anulat din cauza 'creşterii exponenţiale' a numărului de infectări

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Târgul de Crăciun din München, care atrage peste două milioane de vizitatori, a fost anulat din cauza "creşterii exponenţiale" a infecţiilor cu COVID-19, a anunţat primarul Dieter Reiter.

München este primul mare oraş german care ia o astfel de decizie anul acesta, în faţa virulenţei noului val epidemic care afectează Germania.

Primarul oraşului München, al doilea oraş ca mărime din ţară, şi-a justificat decizia prin dorinţa de a nu transmite un "semnal greşit" într-un moment în care spitalele oraşului se confruntă cu "o situaţie catastrofală", potrivit reprezentanţilor acestora.

Nu toate orașele anulează târgul de Crăciun

Pe de altă parte, oraşul Nürnberg, din nordul Bavariei, a decis să organizeze şi anul acesta faimosul său Târg de Crăciun, după cum au confirmat luni autorităţile, cu menţiunea că anul acesta manifestarea va acea loc în patru locaţii din oraş, pentru a se evita aglomerările.

Germania are o rată de vaccinare de 67,6%, sub ţintele guvernamentale.

Bavaria, cu capitala la München, este afectată în mod deosebit de acest val pandemic, în urma altor două landuri, Saxonia şi Turingia, şi mai puternic afectate.

Rata de incidenţă pe şapte zile a înregistrat marţi un nou record în Germania, de peste 312 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce numărul de noi infecţii cu COVID-19 a ajuns la 32.048 în 24 de ore, potrivit institutului Robert-Koch (RKI).

Citește și: Covidul închide, rând pe rând, EUROPA: Germania vrea lockdown pentru nevaccinaţi, Amsterdam anulează festivităţile

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel