Țara care adoptă permisul digital. Cum pot verifica polițiștii

Autorul articolului: Dana Mihai, Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto Pexels
Foto Pexels

Zilnic, tehnologia ne surprinde cu inovațiile sale. Se răspândește rapid în întreaga lume și își extinde domeniul de aplicare. Recent, o țară europeană a anunțat introducerea permisului auto digital, ceea ce va permite polițiștilor să verifice documentele mult mai eficient.

Franța se află în fruntea inovației tehnologice. Autoritățile franceze anunță că trei departamente testează acum permisul de conducere complet digital.

Acest permis digital va fi accesibil de pe telefonul mobil, va fi echivalent în valoare cu varianta fizică și va putea fi prezentat autorităților rutiere în timpul unui control, potrivit TheLocal.fr.

Recent, Italia a anunțat că se pregătește pentru o schimbare importantă în privința permiselor de conducere. Se pare că noul permis de conducere va fi introdus în luna iunie, sub coordonarea Uniunii Europene.

Conform Comisiei Europene, procesele de înlocuire, reînnoire sau schimbare a permisului de conducere vor deveni mult mai accesibile, deoarece toate aceste proceduri vor fi realizate online.

În aceeaşi ordine de idei, pentru cetăţenii din ţări din afara UE cu standarde comparabile de siguranţă rutieră va fi mai uşor să îşi schimbe permisul de conducere cu unul UE.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel