Surpriză NEPLĂCUTĂ pentru ȘOFERI: Au mers să facă plinul în Ungaria, dar i-a întâmpinat un ANUNȚ

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Șoferii din localitățile de la granița cu Ungaria pot avea parte de o surpriză neplăcută.

Prețurile tot mai mari la benzină și motorină i-a determinat pe mulți șoferi din județele de graniță cu Ungaria să treacă în țara vecină pentru a-și face plinul.

Pentru a ne face o idee, în Ungaria, prețul pe litru de benzină și motorină este plafonat la 480 de forinți (aproximativ 6,4 lei). 

”La liber”, în urma ultimelor reduceri de accize, prețurile medii sunt de 591 HUF/litru de benzină (7,9 lei) și 641 HUF/litru de motorină (8,5 lei).

Cine poate alimenta la preț subvenționat

Potrivit VG.hu, carburantul subvenționat este disponibil doar pentru:

  • vehiculele de sub 7,5 tone, pentru autovehiculele înregistrate în Ungaria;

  • vehiculele de sub 3,5 tone, pentru autovehiculele înregistrate în străinătate.

Totuși, traficul intens a determinat benzinăriile ungare din regiunile de graniță să limiteze cantitatea de carburant pe care o pot alimenta mașinile din țările vecine.

Astfel, potrivit publicației croate Danica, mai multe persoane au semnalat că au încercat să alimenteze la benzinăriile din Ungaria, dar cantitatea de carburant este plafonată de benzinari.

În cazul semnalat de către publicația citată, la benzinăria OMV din localitatea Barcs (aflată la granița cu Croația), cetățenii străini  pot alimenta doar 10 litri de combustibil subvenționat, în timp ce alte raportări arată că la unele benzinării din orașele de graniță ale Ungariei, cantitatea de carburant pentru străini ar fi limitată la 20 de litri.

 Până la acest moment nu este clar dacă această limitare se aplică doar cetățenilor croați sau este valabilă în toate benzinăriile din Ungaria.

Citește și: MOL avea CARBURANȚII cei mai scumpi. Virgil Popescu: Acel preţ de 11 lei/litru, nejustificat

Pe 9 martie, staţiile MOL din zona 13 Septembrie au crescut preţurile, în jurul orei 19:30, până la 8,34 lei/litru/benzină şi la 9 lei/litru motorină, în timp ce benzinăriile Petrom din zonă afişau un preţ de 7,54 lei/litru la benzină şi 7,64 lei/litru la motorină, preţuri aproape similare fiind anunţate şi de benzinăriile Rompetrol, scrie DCBusiness.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel