MOL are, în continuare, CARBURANȚI mai scumpi. Virgil Popescu: Acel preţ de 11 lei/litru, nejustificat

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Pe 9 martie, MOL a ajuns să aibă carburanți mai scumpi cu 1 leu față de concurență.

Pe 9 martie, staţiile MOL din zona 13 Septembrie au crescut preţurile, în jurul orei 19:30, până la 8,34 lei/litru/benzină şi la 9 lei/litru motorină, în timp ce benzinăriile Petrom din zonă afişau un preţ de 7,54 lei/litru la benzină şi 7,64 lei/litru la motorină, preţuri aproape similare fiind anunţate şi de benzinăriile Rompetrol, scrie DCBusiness.

Ungaria a introdus plafonarea preţului la 1,3 euro pe litru, țara vecină limitând și cantitatea care se poate achiziționa, care poate varia în funcţie de vânzările staţiei între 100 şi 500 de litri.

Presa maghiară, citată de mediafax, arată că de la introducerea acestei plafonări, MOL se confruntă cu probleme privind stocurile, cererea din staţii fiind greu de acoperit în contextul în care mulţi transportatori încearcă să profite de preţurile îngheţate.

La unele staţii, preţul benzinei a ajuns la 11 lei pe litru, lucru care a generat un şoc la nivelul pieţei locale.

Mii de români au luat cu asalt benzinăriile temându-se că preţul ar putea ajunge la acel nivel.

Autoritățile, reacție târzie

Virgil Popescu, ministrul energiei, a precizat că panica s-a creat pe fondul unor preţuri majorate, de la benzinăriile aflate la graniţa româno-ungară.

“Am văzut acel preţ de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să ştie că în ţara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe preţul benzinei şi motorinei, iar produsul a dispărut de pe piaţa vecină. Deci la graniţă este o excepţie şi nu vorbim de lipsă de benzină şi motorină”, a mai spus ministrul.

Totuși, se pare că este vorba de o practică generalizată a companiei MOL. În imaginile apărute în mediile de socializare se observă cum benzinăriile MOL afișează prețuri cu peste 1 leu mai mari decât la Petrom sau Rompetrol.

Mai mult, MOL pare să nu fi renunțat la prețurile ridicate, așa cum se vede și pe bonul fiscal, postat pe Facebook. Astfel, în dimineața zilei de 10 martie, prețul motorinei la o benzinărie MOL din Galați era de 9,02 lei/litru.

MOL / facebook, Stelian Blanaru

MOL, Petroșani

MOL, Drobeta Turnu Severin / facebook, Emilia Tătaru

Benzinărie MOL, Făgăraș, 9 martie 2022

Într-o postare ulterioară, oficialul a mai precizat că vor fi efectuate acțiuni de control la benzinării.

“Fac un nou apel la calm: nu staţi la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creşteri nejustificate şi explozive ale preţurilor. Să nu ne lăsăm angrenaţi într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Aşa cum a anunţat şi prim ministrul Nicolae Ciucă instituţiile abilitate vor demara acţiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a declarat Virgil Popescu, ministrul energiei, pe pagina oficială de Facebook.

Compania nu a explicat deocamdată diferenţele de preţ faţă de alţi retaileri de carburant.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel