Supradoze de droguri la Saga Festival. Organizatorii, prima reacţie: Zero toleranţă!

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Știri

După apariţia în spaţiul public a mai multor informaţii cu privire la persoane ajunse în stare gravă la spital şi a unui deces din cauza unei supradoze de droguri la Saga Festival, organizatorii au reacţionat. 

"Pentru festivalul SAGA, siguranta participantilor este cea mai importanta. De aceea, de fiecare data luam toate masurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea in perimetrul evenimentului, echipele de securitate controleaza in detaliu fiecare persoana care acceseaza zona. Ca o confirmare a pozitiei pe care o luam, reprezentand totodata o constanta pentru noi, este si parteneriatul de anul acesta cu Agentia Nationala Antidrog, care este prezenta la eveniment cu puncte de informare, intr-o campanie de prevenire a consumului de substante interzise.

SAGA Festival este complet impotriva consumului de substante interzise si are zero toleranta pentru posesia lor si un comportament de acest gen. De aceea se incearca de fiecare data, prin toate modalitatile, educarea publicului in acest sens. In ceea ce priveste evenimentele regretabile de vineri seara, mentionam faptul ca echipajele SMURD si Ambulanta au actionat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor in nevoie, la fata locului si transport de urgenta la spital. 

SAGA Festival este despre muzica, despre intalnirea cu prietenii, despre siguranta participantilor si informarea acestora, de aceea face inca o data apel catre festivalieri sa se bucure de experienta unui astfel de eveniment fara stimulente care le pot pune viata in pericol si fara orice altfel de excese care pot dauna sanatatii si integritatii fizice si morale", au transmis organizatorii pentru DC NEWS.

Conform G4Media, circa 35.000 de persoane au participat pe Arena Națională în prima noapte la Saga Festival, potrivit unor estimări. Surse din poliție au declarat că 5 persoane au intrat în stop cardiorespirator, fiind toate pozitive la testul anti-drog. O persoan a decedat.

Au fost înregistrate mai multe sesizări privind furturi de telefoane si primite zeci de apeluri 112 privind volumul muzicii. Prima seară de concerte s-a încheiat la 5 dimineața.

Peste 50.000 de oameni sunt așteptați în fiecare zi a festivalului care se desfășoară pe şase scene simultan, de la ora 17:00 până la 5:00 dimineața.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel