Sume incredibile plătite pentru şuviţe, dinţi şi sângele celebrităţilor

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sume incredibile plătite pentru şuviţe, dinţi şi sângele celebrităţilor
Sume incredibile plătite pentru şuviţe, dinţi şi sângele celebrităţilor

Admiratorii înfocați ai celebrităților sunt dispuși să plătească sume considerabile pentru obiectele care au aparținut idolilor lor în trecut. Este clar că admirația lor nu cunoaște limite, nici măcar în ceea ce privește bugetul.

Obiectele care au fost deținute de celebrități sunt adesea puse în vânzare prin licitații, generând astfel fonduri care sunt în mare parte donate în scopuri caritabile. Colecționarii depășesc cu mult așteptările și estimările, dorind să aibă în posesie ceva ce a fost atins odată de starurile lor preferate. De obicei, se oferă la licitație un obiect vestimentar sau un accesoriu plin de nostalgie, dar din când în când apare ceva cu adevărat unic, care devine cu siguranță un eveniment remarcabil.

Kurt Cobain, vocalul trupei Nirvana, care a murit în 1994, a fost adus în atenția publicului într-un mod extraordinar. Artistul a fost pus din nou în prim-planul știrilor după ce un obiect personal unic al său a fost vândut la o licitație. Nu este vorba despre chitara sa sau despre o piesă de îmbrăcăminte, ci despre un obiect de o valoare extrem de personală. Un fragment de păr aparținându-i a fost scos la licitație și a fost achiziționat pentru o sumă impresionantă. Doar șase șuvițe de păr au fost suficiente pentru ca un fan să plătească 14.445 de dolari.

Şuviţele s-au vândut alături de fotografii ale lui Cobain alături de frizeriţă şi foarfecele ei

În 1989, în timpul turneului Bleach Tour, Kurt Cobain a făcut o oprire și s-a oprit la o prietenă și fană a sa, Tessa Osbourne, pentru a-și tunde părul. Aceasta a făcut fotografii ale momentului și le-au păstrat împreună cu dovada că i-a tuns părul și a păstrat suvițele timp de mulți ani în Birmingham, Anglia. Mai târziu, aceste suvițe i-au fost încredințate artistei Nicole DePolo după moartea cântărețului.

Firele de păr au fost păstrate cu mare grijă, iar cea mai lungă suviță dintre cele șase măsoară aproximativ 6 centimetri în lungime. Aceasta nu este singura piesă de colecție neobișnuită vândută vreodată! Dinți și chiar sânge provenind de la artiști și personalități publice au fost scoși la licitație și au obținut sume incredibile din partea colecționarilor!

Părul artistului Willie Nelson s-a vândut cu 37.000 de dolari

Dacă ai nevoie de mai multe dovezi cu privire la pasiunea colecţionarilor pentru părul vedetelor, află că părul împletit al cântăreţului de muzică country şi actorului american Willie Nelson s-a vândut cu 37.000 de dolari unui ofertant anonim. Nelson şi-a prins părul în 2 cozi împletite pe care le-a tăiat şi le-a dat prietenului său Waylon Jennings, în 1983.

Cadoul a fost făcut la o petrecere organizată de Johnny Cash în cinstea lui Jennings. Vânzarea a făcut parte dintr-o licitaţie din 2014 a mii de bunuri care au aparţinut lui Jennings, donate de văduva sa Muzeului de instrumente muzicale din localitatea sa natală Phoenix, Arizona.

Cât s-a licitat pentru molarul lui John Lennon?

Aceasta este o dovadă concretă că fanii devotați sunt dispuși să plătească sume extraordinare pentru orice obiect care a aparținut idolilor lor. În anii '60, când John Lennon și-a pierdut unul dintre molari, l-a dat menajerei sale, Dorothy Jarlett, și i-a sugerat să-l ofere fiicei sale, care era o mare fană a trupei Beatles.

Peste 40 de ani, în noiembrie 2011, acel molar a fost scos la licitație și vândut pentru suma de 31.200 de dolari unui medic stomatolog canadian, Michael Zuk.

Sângele lui Ronald Reagan, prea greu de păstrat într-o colecţie

După atentatul asupra președintelui american Ronald Reagan în 1981, acesta a primit transfuzii de sânge în spital. Un flacon care conținea urme uscate de sânge a fost inițial vândut la o licitație în februarie 2012, pentru suma de 3.550 de dolari.

Câteva luni mai târziu, obiectul a fost scos din nou la licitație. Licitația online pentru acest obiect a ajuns la peste 30.000 de dolari, însă a creat un miros insuportabil, ceea ce a dus la retragerea lui și la donarea către Fundația Prezidențială Ronald Reagan.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel