Studiu: 61% dintre adulți se luptă să respecte regulile pe care le stabilesc copiilor lor

Autorul articolului: Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto Pexels
Foto Pexels

61% dintre adulți se luptă să respecte regulile pe care le stabilesc copiilor lor.

61% dintre părinți au dificultăți în a fi modele pentru copiii lor și, uneori, nu respectă regulile pe care ei înșiși le stabilesc pentru cei mici, a stabilit un sondaj global comandat de Kaspersky.

Noul sondaj explorează rolul obiceiurilor digitale sănătoase în familie, precum și efectul comportamentului părinților asupra copiilor și invers.

Uneori, părinții nu respectă regulile pe care ei înșiși le stabilesc pentru cei mici

Rezultatele dezvăluie că, pentru 61% dintre părinți, este greu să fie modele pentru copiii lor. Uneori, părinții nu respectă regulile pe care ei înșiși le stabilesc pentru cei mici. În același timp, mai mult de jumătate dintre părinți (54%) încearcă să stabilească obiceiuri și reguli digitale sănătoase pentru toți membrii familiei.

Copiii tind să copieze comportamentul și obiceiurile adulților în toate domeniile vieții

Specialiștii atrag atenția că de la o vârstă fragedă, copiii tind să copieze comportamentul și obiceiurile adulților în toate domeniile vieții, inclusiv atitudinile față de dispozitivele digitale. În plus, mulți copii primesc primul dispozitiv foarte devreme, conform aceluiași studiu, respectiv 68% dintre copii primesc dispozitive electronice înainte de vârstă de nouă ani. Având în vedere acest lucru, părinții trebuie să fie modele în utilizarea tehnologiei, dacă doresc să pună obiceiurile digitale ale copiilor pe baze sănătoase, încă din copilărie.

În unele scenarii, respondenții consideră că anumite comportamente sunt acceptabile pentru ei înșiși, dar nu și pentru copiii lor. De exemplu, 37% dintre adulți cred că este normal să distribuie fotografii cu membrii familiei pe rețelele sociale, dar mai puțin de un sfert (24%) dintre părinți consideră că acest lucru este acceptabil pentru copiii lor.

VEZI ȘI: Dr. Vinereanu: Reguli de aur pentru măsurarea tensiunii arteriale acasă

Prof univ dr Dragoș Vinereanu a explicat cum se ia corect tensiunea arterială acasă. Întrebat, la DCNewsTV, când ar trebui luată tensiunea, medicul Dragoș Vinereanu a spus: „Dimineața și seara. Am văzut oameni care veneau cu tensiunea monitorizată la câte două ore. Nu trebuie să ajungem la așa ceva. Tensiunea trebuie măsurată acasă din când în când sau atunci când ai simptome pe care le-ai putea asocia cu valorile crescute ale tensiunii.” Continuarea, AICI!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel