Stația Spațială Internațională se va prăbuși în ocean

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Stația Spațială Internațională se va prăbuși în ocean
Stația Spațială Internațională se va prăbuși în ocean

Administrația Spațială Americană, NASA, intenționează să continue exploatarea Stației Spațiale Internaționale (ISS) până la finele anului 2030.

Ulterior, ISS urmează să se prăbușească într-o zonă îndepărtate a Oceanului Pacific, cunoscută drept Point Nemo, relatează CNN, citând noile informații dezvăluite de NASA în legătură cu viitorul acestui complex spațial.

Lansată în exploatare în anul 2000, Stația Spațială Internațională se află pe orbită la o altitudine de  227 de mile nautice (ceva mai mult de 420 de kilometri). La bordul său au sosit, pentru misiuni cu diverse durate, peste 200 de astronauți din 19 țări.

Potrivit NASA, rolul ISS va fi luat de platformele spațiale operate de companii private.

"Sectorul privat este capabil, din punct de vedere tehnic și financiar, să dezvolte și să exploateze destinații comerciale pe orbite joase, cu ajutorul NASA. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim experiențele noastre cu sectorul privat, pentru a-i ajuta pe contractori să dezvolte aceste destinații spațiale sigure, fiabile și eficiente din punct de vedere financiar", a precizat Phil McAlister, director al operațiunilor comerciale în spațiu în cadrul NASA.

Vulcanul de Foc: Erupția vulcanică uriașă a creat o undă de ȘOC

Potrivit acestuia, Congresul SUA a fost informat, într-un raport detaliat, în legătură cu planurile NASA de a asigura o tranziție ușoară către destinațiile spațiale comerciale, după retragerea din serviciu a ISS.

Cimitirul spațial de la Point Nemo

Planul NASA prevede ieșirea ISS de pe orbită în luna ianuarie 2031.

Destinația finală pentru ISS este o zonă din Pacific situată cel mai departe de uscat și în care și-au găsit sfârșitul multe alte epave spațiale.

Numită Point Nemo după personajul cărții de ficțiune "Douăzeci de mii de leghe sub mări" a scriitorului francez Jules Verne, regiunea respectivă este situată la aproximativ 3.000 de mile de coasta estică a Noii Zeelande și la 2.000 de mile nord de continentul înghețat, Antarctica.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel