Vulcanul de Foc: Erupția vulcanică uriașă a creat o undă de ȘOC

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Alertă! Cel mai mare vulcan din lume erupe din nou / Foto: captură video
Alertă! Cel mai mare vulcan din lume erupe din nou / Foto: captură video

O erupție produsă în cursul nopții de miercuri spre joi a făcut ca lava să izbucnească dintr-un loc numit "Vulcanul de Foc", provocând o undă de șoc mare și o coloană de cenușă de 4.500 de metri.

Un mesaj pe Twitter al Agenției Naționale de Seismologie din Guatemala (Sismología Nacional de Guatemala) a precizat că o "explozie cu caracteristici moderate spre puternice" a fost înregistrată miercuri seara, la ora 22:57 (4:57, ora Marii Britanii).

Agenția a adăugat că, în prezent, nu are cunoștință de căderi de cenușă sau de "generarea de fluxuri piroclastice" care ar putea afecta comunitățile din apropiere și a scris: "La prima vedere, se poate observa că explozia a generat o coloană de cenușă la aproximativ 4.500 de metri deasupra nivelului mării, pe lângă faptul că a expulzat material incandescent (lavă, roci fierbinți) care a acoperit complet conul vulcanic."

Aceștia au adăugat că activitatea vulcanului a putut fi observată de la distanțe mari.

Erupția vulcanului, care se traduce prin "vulcanul de foc", ar fi creat o undă de șoc mare și o coloană de cenușă de 4.500 de metri.

Dezastrul din județul Iași. Titi Aur: ”Nu știu ce căutau șase persoane în cabina camionului, e o altă întrebare”

Aceasta a fost înregistrată de o cameră web situată la 15 kilometri de complexul vulcanic Fuego-Acatenango.

Ea survine după o fază de 'activitate intensă' a vulcanului Santiaguito în ultima săptămână, în care au fost înregistrate 10 fluxuri piroclastice moderate între 30 și 31 ianuarie.

În 2018, în urma unei erupții în același loc, un turist britanic cu rucsacul în spate a fost aproape surprins de o explozie care s-a soldat cu moartea a 25 de persoane.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel