Stai noaptea pe telefon? Uite câte kilograme te îngrași

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Freepik
Freepik

Un studiu recent a constatat că utilizarea telefonului în timpul nopții perturbă ritmurile circadiene ale corpului și poate contribui la creșterea în greutate.

„Ciclurile noastre de somn-trezire, vigilența, starea de spirit, nivelurile de activitate, temperatura corpului și apetitul fluctuează pe parcursul fiecărei zile, sub controlul așa-numitului „ceas principal” din creier”, a declarat pentru Newsweek Becky Conway-Campbell, cercetător la Bristol Medical School de la Universitatea Bristol din Marea Britanie.

O simplă călătorie care implică schimbarea fusului orar poate perturba ritmul circadian al organismului nostru. Acest lucru se aplică și atunci când suntem expuși la lumină artificială în momentele în care corpul ar trebui să se odihnească. Prin eliberarea de cortizol în prezența luminii artificiale, apare adesea senzația de foame.

De aici și până la satisfacerea acestei nevoi alimentare este doar un pas, iar în cele mai multe cazuri, acest pas este făcut. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate. Cercetătorii care au investigat acest fenomen au ajuns la concluzia că petrecerea unui număr mai mare de seri în compania telefonului mobil se asociază cu câștigul de kilograme, potrivit spotmedia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel