Spotify se repliază după ce Harry & Megan, dar și unii artiști au amenințat că părăsesc platforma

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Ducii de Sussex s-au declarat îngrijorați de podcasturile anti-vacciniste.
Ducii de Sussex s-au declarat îngrijorați de podcasturile anti-vacciniste.

Spotify, platforma de streaming prezentă și în România, anunță că va combate dezinformarea COVID, în urma reacției mai multor personalități care, fie s-au retras de pe platformă, fie amenință cu retragerea.

Șeful Spotify, Daniel Ek, a spus că a recunoscut că compania are „obligația” de a oferi mai mult echilibru pe platforma sa.

Mișcarea miliardarului suedez vine în urma criticilor aduse colaborării Spotify cu Joe Rogan, care produce un podcast anti-vaccin.

Într-o declarație postată pe site-ul Spotify, Ek a declarat: „m-am lămurit că avem obligația de a face mai mult pentru a oferi echidistanță și acces la informații acceptate pe scară largă de comunitatea medicală și cea științifică, care ne ghidează în această perioadă fără precedent”.

CEO-ul Spotify a făcut referire la „Regulile platformei”,care spun că toți creatorii de conținut Spitify trebuie să nu promoveze ”informații medicale false sau înșelătoare, care pot cauza prejudicii sau reprezintă o amenințare directă pentru sănătatea publică”.

Acestea includ sugerarea că Covid-19 sau alte boli nu sunt reale și încurajarea oamenilor să se infecteze în mod deliberat cu coronavirus pentru a avea imunitate de grup.

 

Harry și Meghan

Ducii de Sussex s-au declarat îngrijorați de podcasturile anti-vacciniste. Anul trecut, cei doi au semnat cu Spotify un contract în valoare de 1,8 milioane de dolari pentru realizarea a mai multe episoade, din care au fost realizate doar 35 de minute de conținut audio pentru canalul Archewell Audio.

Săptămâna trecută, artiști ca Neil Young și Joni Mitchell au cerut ca muzica lor să fie scoasă de pe platformă.

Neil Young a spus despre Spotify că este ”locul dezinformărilor care pun în pericol viața” într-o postare pe site-ul său.

Joe Rogan Experience este cel mai popular podcast de la Spotify, cu 200 de milioane de descărcări raportate pe lună.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel