Spectacolul 'Visul Requiem': Meryl Streep va recita poezia 'Darkness' la Radio France

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Spectacolul 'Visul Requiem': Meryl Streep va recita poezia 'Darkness' la Radio France/Facebook
Spectacolul 'Visul Requiem': Meryl Streep va recita poezia 'Darkness' la Radio France/Facebook

Meryl Streep, celebră actriță americană laureată a trei premii Oscar, va interpreta o poezie într-o compoziție muzicală creată de Rufus Wainwright, care va fi transmisă la Paris pe 14 iunie de către radioul public Radio France, a declarat instituția franceză luni, informează AFP.

Acest spectacol, denumit "Visul Requiem", va fi prezentat în sala Auditorium a Radio France, cu participarea Corului Radio France, grupului școlar Maitrise Radio France și Orchestrei Filarmonice a Radio France. Evenimentul va fi transmis în direct pe 14 iunie, începând cu ora locală 20:00, de postul France Musique și de postul TV Arte Concert.

Actrița americană Meryl Streep, în vârstă de 74 de ani, recent distinsă cu premiul onorific Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, va recita poezia "Darkness", scrisă de Byron în 1816.

"La fel ca toată lumea, cu siguranţă, o admir pe Meryl Streep încă de când am văzut-o jucând în primul ei film. Am plăcerea de a o cunoaşte personal de mai mulţi ani", a declarat Rufus Wainwright într-un comunicat.

"Faptul de a o fi convins să participe la premiera mondială a spectacolului 'Dream requiem' reprezintă o onoare care depăşeşte toate speranţele mele", a declarat muzicianul canadiano-american, în vârstă de 50 de ani.

Spectacolul "Dream requiem" s-a născut din "două experienţe dramatice care s-au desfăşurat în 2020: pandemia de COVID-19 şi incendiile din California", precizează acelaşi comunicat.

"Requiemul" lui Verdi este o altă sursă de inspiraţie pentru Rufus Wainwright, care folosit deja partituri de operă în muzica sa pop şi care a compus şi două opere, "Prima donna" şi "Hadrian".

Spectacolul de la Paris va face totodată obiectul unei înregistrări, care va fi lansată în toamna anului 2024 de casa de discuri Warner Classics/Erato.

Rufus Wainwright, pe lângă cariera lui solo, a colaborat deja cu staruri precum Elton John, Miley Cyrus, David Byrne, Boy George, Joni Mitchell, Pet Shop Boys, Paul Simon şi Sting.

În decembrie 2022, Gilberto Gil, o legendă a muzicii braziliene, a prezentat în sala Auditorium de la sediul Radio France o operă-cântec, intitulată "Amor azul".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel