Spania. Pradă de milioane de euro în bitcoini, după un jaf la Madrid

Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Dată: 04 noi 2021, 19:27 | Categorie: Economie

Un proeminent antreprenor din sectorul digital a reclamat că un grup de hoţi i-au furat „câteva zeci de milioane de euro în bitcoini” după ce i-au jefuit apartamentul din Madrid, relatează miercuri presa spaniolă preluată de dpa.

Victima s-a plâns că atacatorii l-au torturat timp de patru ore, forţându-l să le spună parolele de acces la averile sale virtuale.

Grupul era format din patru sau cinci inşi care au sunat la uşa apartamentului şi au intrat cu forţa după ce antreprenorul le-a deschis.

Poliţia spaniolă a confirmat autenticitatea relatărilor din media. Se bănuieşte că hoţii provin din Europa de est, dar anchetatorii merg pe toate pistele posibile, a menţionat un purtător de cuvânt.

Hoţii l-au atacat cu un taser, l-au zgâriat pe piept cu un cuţit şi l-au stropit în ochi cu un sprayJaful a avut loc marţi într-un complex de apartamente de lux din apropierea muzeului Prado din centrul capitalei spaniole. Victima este un cetăţean american în vârstă de 38 de ani din Santa Barbara, California, care trăieşte în Spania de la finele anilor 1990.

Citește și: Un fotograf FLĂMÂND a șters TOATE pozele de la o nuntă pentru că mirii nu l-au lăsat să mănânce

Acesta a mai declarat că în apartament se mai aflau în momentul jafului alţi doi bărbaţi, un prieten al său şi un meseriaş, care au fost legaţi şi li s-au pus căluş, şi că hoţii l-au atacat cu un taser, l-au zgâriat pe piept cu un cuţit şi l-au stropit în ochi cu un spray.

Din casa victimei ar mai fi fost sustrase laptopuri, tablete şi telefoane mobile.

Potrivit relatărilor din media, au existat martori la această acţiune. Un vecin a afirmat că a văzut un grup de bărbaţi cu feţele acoperite ieşind din clădire cu mai multe genţi de mari dimensiuni. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite