Sondaj: Munca de acasă va continua şi după terminarea pandemiei

Autorul articolului: Gabriel Nuta |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Munca de acasă va continua şi după terminarea pandemiei, în opinia membrilor Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), bazată pe un sondaj realizat recent.

Participanţii la sondaj, în proporţie de 90%, sunt de părere că după terminarea pandemiei munca de acasă va continua şi va fi posibilă peste frontierele ţărilor membre din Uniunea Europeană.

"Am derulat un sondaj la jumătatea lunii octombrie, este foarte recent. Au participat 58 de membri ai asociaţiei şi multe dintre subiectele care s-au dezbătut în această conferinţă au fost abordate parţial şi în acest sondaj....Primul set de întrebări a fost despre munca de acasă unde asociaţii în proporţie foarte mare, peste 90%, apreciază că munca de acasă va continua şi după terminarea pandemiei. Un procent de 9% dintre ei cred chiar că va continua şi în proporţie de peste 75% din programul de lucru. De asemenea, consideră că munca este mai productivă de acasă o proporţie de 76% dintre membri", a declarat Bogdan Mihai, membru al AAFBR.

Inflația va depăși prognozele respondenților

În ceea ce priveşte evoluţia inflaţiei din acest an, Bogdan Mihai a spus că percepţiile sunt destul de dispersate, aceasta urmând a se situa între 5 şi 7%, în opinia majorităţii respondenţilor. Peste 75% dintre repondenţi apreciază că inflaţia se va situa peste 5%. Pentru anul 2022, opiniile sunt mai polarizate, analiştii estimând o inflaţie cuprinsă între 3 şi 5%. O treime dintre analişti susţin că inflaţia se poate situa între 5 şi 7%.

Citește și: Letonia dă liber concedierii angajaților care refuză vaccinarea anti-COVID

Referitor la evoluţia PIB, în opinia tuturor acesta este pozitiv. Pentru anul 2022 aşteptările sunt de asemenea polarizate, iar 60% dintre respondenţi se aşteaptă la o creştere economică între 3 şi 5%.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), cu sprijinul PwC România, a organizat joi Conferinţa Anuală AAFBR 2021. În cadrul evenimentului au fost dezbătute perspectivele macroeconomice, dar şi rezultatele studiului realizat recent de AAFBR "Efectele pandemiei în mediul de business".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel