Solicitare urgentă de plafonare la prețurile la motorină și benzină. Se anunță proteste masive în România

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie de la Connor Forsyth: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ma-ina-automobil-vehicul-pantof-cu-toc-3971795/
Fotografie de la Connor Forsyth: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ma-ina-automobil-vehicul-pantof-cu-toc-3971795/

Solicitare urgentă de plafonare la prețurile la motorină și benzină!

„Federatia Operatorilor Romani de Transport - F.O.R.T. solicita Guvernului Romaniei plafonarea preturilor carburantilor la tarife maximale dupa modelul statelor vecine.

Aceasta este unica solutie ce se poate aborda pe termen scurt pentru consumatorii persoane fizice si juridice, pana cand toti factorii institutionali, rezolva dilema sau trilema economica ce a generat fenomenul de la pompe.

F.O.R.T. incurajeaza totodata persoanele juridice sa sustina prin toate mijloacele legale, protestele ce urmeaza sa se desfasoare la intrarea in statiile de alimentare din intreaga tara.

Tari precum Ungaria si Slovenia, in care politicienii nu invocau stocurile de titei ce ar trebui sa ne linisteasca pe toti, asa cum se intampla in urma cu trei luni in Romania, au plafonat preturile carburantilor pentru consumatorii interni, persoane fizice si juridice.

Ne dorim sa aflam la 3 luni de la acele declaratii, de la orice oficial al statului roman, care este legatura intre stocurile invocate si preturile de la pompa. Se pare ca acest guvern, nu a gasit inca, in trei luni, un specialist care sa raspunda intrebarii de mai sus.

F.O.R.T. saluta totodata, initiativa legislativa parlamentara prin care cota TVA aplicata in serviciile publice de transport rutier de pasageri, ar urma sa scada la 5% insa, solicita Guvernului  ca aceasta sa ia forma unei Ordonante de urgenta, pentru a putea avea efecte imediate urmand ulterior sa fie transmisa parlamentului pentru promulgarea prin lege.

Fara aceste masuri, atat sectorul transporturilor dar si celelalte activitati economice si sociale se blocheaza in contextul in care pentru luna iulie, au fost deja anuntate, "pe surse", preturi la pompe cu 3 lei mai mari in medie decat cele actuale”, se arată într-un comunicat de presă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel