4 semne utilizarea social media devine nesănătoasă

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
social media - FOTO: Freepik@tascha1
social media - FOTO: Freepik@tascha1

Dacă ești preocupat de propria utilizare a rețelelor de socializare, citește mai departe cele patru semne că utilizarea rețelelor de socializare devine nesănătoasă, potrivit experților.

Social media este o parte esențială a vieții de zi cu zi a multor oameni, indiferent dacă o folosești pentru a face conexiuni pentru muncă sau pentru a ține pasul cu familia și prietenii. Și în timp ce poate părea a fi un mod universal pentru cei mai mulți dintre noi de a comunica și de a fi distrați, petrecem mult timp pe rețelele de socializare sau pe internet.

Stima ta de sine este în scădere

Social media prezintă adesea imagini extrem de filtrate și editate ale prietenilor și străinilor deopotrivă. Acea piele perfectă fără riduri este de multe ori un motiv de frustrare. Oamenii arată doar momentele importante ale vieții lor pe rețelele de socializare, dar văzând vacanța europeană plină de farmec a cuiva sau peisajul de masă perfect pus la punct pe care l-au pus la punct de sărbători te poate face să te simți deprimat.

"Nu este nimic în neregulă cu a ne vedea prietenii, celebritățile și animatorii postând selfie-uri pe conturile lor de socializare, dar nu ar trebui să vă simțiți inferiori lor. Poate fi dăunător pentru bunăstarea ta dacă ceea ce vezi pe rețelele de socializare te provoacă sau îți declanșează sentimente de frustrare", spune Sai Blackbyrn, antrenor social media și CEO al Coach Foundation, potrivit bestlifeonline.

Este important să-ți amintești că ceea ce vezi pe rețelele de socializare nu este viața reală și să respiri atunci când începi să simți că stima ta de sine este compromisă.

Ai fost cu probleme cu somnul

Este normal ca mulți dintre noi să derulăm prin fluxurile noastre instagram sau Facebook înainte de culcare, dar poate deveni o problemă dacă vă afectează negativ programul de somn.

"Dacă aveți probleme cu somnul din cauza rețelelor sociale, acesta este un simptom al utilizării dăunătoare", spune Blackbyrn.

Asociația Națională a Somnului sugerează să vă puneți telefonul departe cu cel puțin 30 de minute înainte de a merge la culcare pentru a vă asigura un somn mai bun. 

Optând pentru o carte înainte de culcare în loc de ecran va beneficia atât sănătatea ta fizică cât și cea mentală.

Nu poți părea să te oprești din butonat

Unul dintre semnele majore că utilizarea social media devine nesănătoasă este atunci când nu vă puteți opri din butonat, indiferent cât de mult încercați să vă distrageți atenția de la ea.

Relațiile tale suferă

Dacă relațiile tale cu celălalt, prietenii sau familia suferă, acesta este un semnal de alarmă major că folosești prea mult rețelele sociale. 

"Relațiile ar putea suferi de consecințele dăunătoare ale rețelelor de socializare", spune Blackbyrn. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel