Société Générale pleacă din Rusia. Ce se întâmplă cu participația băncii franceze

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Grupul francez Société Générale, prezent și în România prin BRD, a anunțat că pleacă de pe piața rusă.

Potrivit unui comunicat al băncii, retragerea va avea loc în următoarele săptămâni, după ce va primi aprobarea autorităților de reglementare.

Société Générale  a anunțat semnarea unui acord de vânzare a întregii sale participații către Rosbank pentru suma de 3,1 miliarde de euro., scrie Lefigaro.

După anunțul din această dimineață, acțiunile băncii franceze au crescut cu aproape 5% luni dimineață.

De asemenea, grupul își va lichida de pe piața rusă și segmentul de asigurări.

Pe lângă faptul că își reduce activitățile bancare și de investiții, Société Générale spune că își vinde întreaga participație în banca rusă Rosbank.

Société Générale urmează numeroase alte bănci, companii și mărci occidentale care au tăiat legăturile cu Moscova în urma presiunilor publice.

Ericson suspendă activitatea

Tot în aceste zile, și compania suedeză de telecomunicații Ericsson a decis să suspende complet operațiunile în Rusia, pe o perioadă nedeterminată.

Ericsson a suspendat exportul de produse către Federația Rusă la sfârșitul lunii februarie. Acum compania refuză să întrețină echipamentele livrate anterior.

„Pe fundalul evenimentelor recente și al sancțiunilor UE, compania va suspenda acum afacerile cu clienții din Rusia pentru o perioadă nedeterminată. Ericsson este în discuții cu clienții și partenerii”, se arată în comunicat.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel