Situație îngrijorătoare în Ucraina. Temperaturile scad, iar 40% din populație nu are electricitate. Rusia a lansat noi atacuri

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Ce au pătimit rușii care au refuzat să lupte: „Mi-au bătut fiul pentru că n-a vrut să participe la războiul din Ucraina”
Ce au pătimit rușii care au refuzat să lupte: „Mi-au bătut fiul pentru că n-a vrut să participe la războiul din Ucraina”

Situația din Ucraina este tot mai îngrijorătoare, după ce 40% din populație a rămas fără electricitate.

Mai multe oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, au fost joi din nou ţinta atacurilor armatei ruse cu rachete şi drone, transmite Agerpres. Bombardamente coincid cu primele căderi de zăpadă în Ucraina, ţară unde în urma raidurilor aeriene ruseşti asupra infrastructurilor critice circa 40% din populaţie nu avea joi după-amiază electricitate, iar temperaturile prognozate pentru săptămâna viitoare ar putea să scadă până la -10 grade C, consemnează agenţiile AFP, Reuters şi EFE.

Operaţiunile militare ruse împotriva Ucrainei vor continua indiferent de vreme, a asigurat în faţa presei purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, care a susţinut că suferinţa populaţiei ucrainene este provocată doar de refuzul preşedintelui Volodimir Zelenski de a negocia cu Rusia.

În oraşul Dnipro 14 oameni au fost răniți



În regiunea Kiev două rachete de croazieră şi drone kamikaze 'Shahed', fabricate în Iran, au fost doborâte de antiaeriana ucraineană, susţine administraţia militară locală. În oraşul Dnipro din regiunea central-estică 14 persoane au fost rănite în urma unui bombardament rusesc şi au fost lovite două instalaţii ale infrastructurii critice. O astfel de instalaţie a fost lovită şi în sud, la Odesa.

Prin urmare, compania naţională de electricitate Ukrenergo a anunţat prelungirea întreruperilor în furnizarea energiei electrice, ca urmare a agravării situaţiei, la care contribuie şi scăderea puternică a temperaturilor.

Zonele în care se dau cele mai aprige lupte



În acest timp, luptele cresc în intensitate pe frontul de est, în provinciile Doneţk şi Lugansk, unde armata rusă şi-a consolidat trupele prin redislocarea unor efective retrase din provincia sudică Herson.

În aceasta din urmă trupele ruse şi ucrainene se bombardează reciproc cu artileria peste fluviul Nipru, al cărui mal de vest este acum controlat de armata ucraineană în urma retragerii ruse, iar cel de est de armata rusă, care şi-a stabilit acolo linia defensivă.

Șeful Statului Major al SUA: E puţin probabil ca Ucraina să îi poată îndepărta pe ruşi din toată ţara

Şeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a estimat miercuri drept puţin probabil, cel puţin pe termen scurt, ca Ucraina să poată îndepărta militar Rusia din toate teritoriile pe care le ocupă în ţară, inclusiv din Crimeea, relatează Agerpres, citând AFP.

"Probabilitatea unei victorii militare ucrainene, expulzându-i pe ruşi din toată Ucraina inclusiv (...) Crimeea, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în curând nu este foarte ridicată din punct de vedere militar", a spus gen. Milley în cadrul unei conferinţe de presă.

Gen. Mark Milley a mai spus cu acest prilej că China ar comite o "eroare strategică" atacând Taiwanul, similară celei comise de Rusia în Ucraina.

"Cred că acest lucru ar fi imprudent. Ar fi o eroare politică, o eroare geopolitică, o eroare strategică, similară erorii strategice comise de (preşedintele rus Vladimir) Putin în Ucraina", a declarat şeful statului major american răspunzând unei întrebări. Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel