Șeful Statului Major al SUA: E puţin probabil ca Ucraina să îi poată îndepărta pe ruşi din toată ţara

radiodcnews Team | Dată: 16 noi 2022, 22:02 | Categorie: Homepage
Șeful Statului Major al SUA: E puţin probabil ca Ucraina să îi poată îndepărta pe ruşi din toată ţara / Foto: Agerpres
Șeful Statului Major al SUA: E puţin probabil ca Ucraina să îi poată îndepărta pe ruşi din toată ţara / Foto: Agerpres

Șeful Statului Major al SUA spune că e puţin probabil ca Ucraina să îi poată îndepărta pe ruşi din toată ţara.

Şeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a estimat miercuri drept puţin probabil, cel puţin pe termen scurt, ca Ucraina să poată îndepărta militar Rusia din toate teritoriile pe care le ocupă în ţară, inclusiv din Crimeea, relatează Agerpres, citând AFP.

"Probabilitatea unei victorii militare ucrainene, expulzându-i pe ruşi din toată Ucraina inclusiv (...) Crimeea, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în curând nu este foarte ridicată din punct de vedere militar", a spus gen. Milley în cadrul unei conferinţe de presă.

Gen. Mark Milley a mai spus cu acest prilej că China ar comite o "eroare strategică" atacând Taiwanul, similară celei comise de Rusia în Ucraina.

"Cred că acest lucru ar fi imprudent. Ar fi o eroare politică, o eroare geopolitică, o eroare strategică, similară erorii strategice comise de (preşedintele rus Vladimir) Putin în Ucraina", a declarat şeful statului major american răspunzând unei întrebări.

Oficiali americani: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene care au încercat să intercepteze rachetele din Rusia

Descoperirile inițiale sugerează că racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești, potrivit oficialilor americani. Trei oficiali au declarat agenției de presă Associated Press că ucrainenii au încercat să se apere împotriva unui bombardament al Rusiei care viza infrastructura lor electrică, conform Sky News.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia, spunând că Washingtonul şi aliaţii săi vor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat înainte de a decide o reacţie, transmite AFP.

'Este puţin probabil... să fi fost trasă din Rusia', a declarat reporterilor Joe Biden după o întâlnire de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7, organizată în marja summitului G20, care are loc în Bali, Indonezia, precizează Agerpres.

A adăugat că există informaţii care contrazic presupunerile că racheta care a provocat o explozia soldată cu moartea a două persoane în satul Przewodow din estul Poloniei a fost trasă din Rusia.

'Există informaţii preliminare care contestă acest lucru. Nu vreau să spun asta până când nu investigăm complet, dar este puţin probabil, din linia traiectoriei, să fi fost trasă din Rusia, dar vom vedea', a declarat preşedintele SUA, conform Reuters.

Preşedintele american a subliniat că investigaţiile asupra incidentului sunt în desfăşurare.'Am convenit să sprijinim ancheta Poloniei cu privire la explozia din Polonia rurală, lângă graniţa cu Ucraina, şi se vor asigura că ne dăm seama exact ce s-a întâmplat', a spus Biden.'Şi apoi vom stabili împreună următorul pas, pe măsură ce investigăm şi înaintăm. A existat unanimitate totală între cei aflaţi în jurul mesei (reuniunii G7)', a asigurat el. 'În momentul în care lumea se adunase la G20 pentru a îndemna la dezescaladare, Rusia a ales să escaladeze în Ucraina', a mai declarat Biden, potrivit dpa. Vezi mai mult AICI.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite