Oficiali americani: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene care au încercat să intercepteze rachetele din Rusia

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Mai mulți oficiali americani au declarat că racheta care a căzut în Polonia a fost trasă de forțele ucrainene.

Descoperirile inițiale sugerează că racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești, potrivit oficialilor americani. Trei oficiali au declarat agenției de presă Associated Press că ucrainenii au încercat să se apere împotriva unui bombardament al Rusiei care viza infrastructura lor electrică, conform Sky News.

Joe Biden: Este puţin probabil ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia, spunând că Washingtonul şi aliaţii săi vor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat înainte de a decide o reacţie, transmite AFP.

'Este puţin probabil... să fi fost trasă din Rusia', a declarat reporterilor Joe Biden după o întâlnire de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7, organizată în marja summitului G20, care are loc în Bali, Indonezia, precizează Agerpres.

A adăugat că există informaţii care contrazic presupunerile că racheta care a provocat o explozia soldată cu moartea a două persoane în satul Przewodow din estul Poloniei a fost trasă din Rusia.

'Există informaţii preliminare care contestă acest lucru. Nu vreau să spun asta până când nu investigăm complet, dar este puţin probabil, din linia traiectoriei, să fi fost trasă din Rusia, dar vom vedea', a declarat preşedintele SUA, conform Reuters.

Preşedintele american a subliniat că investigaţiile asupra incidentului sunt în desfăşurare.'Am convenit să sprijinim ancheta Poloniei cu privire la explozia din Polonia rurală, lângă graniţa cu Ucraina, şi se vor asigura că ne dăm seama exact ce s-a întâmplat', a spus Biden.'Şi apoi vom stabili împreună următorul pas, pe măsură ce investigăm şi înaintăm.

A existat unanimitate totală între cei aflaţi în jurul mesei (reuniunii G7)', a asigurat el. 'În momentul în care lumea se adunase la G20 pentru a îndemna la dezescaladare, Rusia a ales să escaladeze în Ucraina', a mai declarat Biden, potrivit dpa. Autorităţile de la Varşovia au anunţat că racheta care a explodat era fabricată în Rusia, dar că nu este clar încă de unde a fost lansată. Atât Ucraina, cât şi Rusia, folosesc rachete proiectate de sovietici, notează dpa.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience