Sir Paul McCartney s-a reîntâlnit cu chitara furată după mai bine de 50 de ani

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Paul McCartney va încheia Got Back Tour 2024 cu patru spectacole în Marea Britanie /Facebook
Paul McCartney va încheia Got Back Tour 2024 cu patru spectacole în Marea Britanie /Facebook

Sir Paul McCartney s-a reîntâlnit cu o chitară care i-a fost furată în urmă cu mai bine de 50 de ani.

Legenda Beatles a rămas devastat după ce chitara bas Hofner 500/1 din 1961 - folosită la crearea multor hituri ale trupei - a fost luată din spatele unei dube din Londra în octombrie 1972, iar în 2018 a fost lansată o căutare internațională majoră a instrumentului dispărut, numită The Lost Bass Project.

Acum, aproape șase ani mai târziu, McCartney și-a recuperat în sfârșit chitara. El a confirmat vestea într-o declarație postată pe site-ul său, în care se spune așa: "În urma lansării ... [The] Lost Bass Project, chitara bas Hofner 500/1 din 1961 a lui Paul, care a fost furată în 1972, a fost returnată. Chitara a fost autentificată de Hofner, iar Paul este incredibil de recunoscător tuturor celor implicați."

Căutarea a fost lansată în 2018, dar a fost revigorată în 2023, când a căpătat un plus de publicitate.

Un mesaj postat pe site-ul The Lost Bass Project a dezvăluit că instrumentul va avea nevoie de unele reparații, dar este în mare parte în stare bună.

În declarație se explică:

"În cele din urmă, după atâtea căutări și investigații, am recuperat Bassul pierdut al lui Paul. Vă puteți imagina cât de încântat a fost Paul când a auzit vestea! Basul este complet și are încă carcasa originală. Va avea nevoie de câteva reparații pentru a putea fi cântat din nou, dar o echipă de profesioniști le poate efectua cu ușurință."

În mesaj se explica faptul că cei care au efectuat căutările au aflat informații despre furt, descoperind identitatea persoanei care a furat chitara și apoi a vândut-o unui proprietar de pub.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel