Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită Guvernului majorarea indemnizației de hrană

Autorul articolului: Anca Murgoci | Dată: 21 sep 2022, 11:42 | Categorie: Sport
foto pexels
foto pexels

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită Guvernului majorarea indemnizației de hrană.

„În atenția: Premierului României, domnul Nicolae Ionel Ciucă, Președintelui Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu,Viceprim-ministrului, domnul Kelemen Hunor, Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Gabriela Firea, Ministrului Muncii și Solidarității Sociale, domnul Marius Constantin Budăi.

Având în vedere majorarea prețurilor tuturor produselor alimentare, scăderea semnificativă a puterii de cumpărare a celor care muncesc în sistemul bugetar, în condițiile în care indemnizația de hrană se calculează în funcție de salariul minim brut pe economie, ținând cont de valoarea salariului minim brut pe țară, în prezent este de 2.550 de lei, luând în considerare creșterea valorii tichetelor de masă de la 20 la 30 de lei pe zi,

În urma mesajelor primite de la membrii organizației, care se descurcă din ce în ce mai greu cu prețurile coșului zilnic și întâmpină dificultăți tot mai mari în asigurarea alimentelor necesare familiilor lor din cauza prețurilor la alimente ce cresc de la lună la lună,

Vă solicităm actualizarea indemnizatiei de hrană în funcție de salariul minim brut pentru anul 2022; majorarea cuantumului indemnizației de hrană de la 347 lei, la 425 de lei, în conformitate cu Legea 153/2017 Art.18: “Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană la nivelul anual a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată.”

Personalul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, poliţiei locale beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994.

Actualmente valoarea normei de hrană este de 36 de lei / zi, 1.080 de lei / lună, neimpozabil, fiind și aceasta plafonată la valoarea din 2019. Salariul minim brut în anul 2019 era de 2.080 de lei, iar indemnizației de hrană de 346,6 lei / lună. OUG 130/2021 a stabilit că în anul 2022, valoarea lunară a indemnizației de hrană se menține la nivelul din anul 2021; valoarea indemnizației de hrană din 2022 este aceeași din 2019, respectiv 346,6 de lei. Solidaritate socială! / Egalitate de șanse!”, a transmis Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite